- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija poručuje: Nema ustupaka Americi

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZastave SAD i Rusije
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Postoji velika mogućnost da SAD i NATO neće želeti realno da sagledaju stav Moskve, ali ona nema nameru da ide na ustupke, saopštio je u intervjuu Sputnjiku zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov uoči samita Rusija-SAD u Ženevi.
"Velika je verovatnoća da ćemo se, u potrazi za dodirnim tačkama, suočiti sa tim da naše kolege iz SAD i NATO-a ne žele realno da sagledaju šta nam je potrebno", rekao je Rjabkov, ocenjujući predstojeći sastanak.
"Međutim, mi, naravno, pod pritiskom i u režimu pretnji koje se stalno čuju na naš račun od strane zapadnih učesnika predstojećih kontakata, nećemo činiti nikakve ustupke", naglasio je zamenik šefa diplomatije.
Po njegovim rečima, "to je u potpunosti isključeno".
"To bi značilo raditi protiv sopstvenih interesa, protiv interesa naše bezbednosti", naglasio je visoki ruski zvaničnik.
Rjabkov je izrazio žaljenje što SAD insistiraju na jednostranim ustupcima Rusije i umesto konstruktivnog stava, bave se spekulacijama, što ne može biti osnova za produktivnu diskusiju o bezbednostnim garancijama.
Podsetimo, Rusija i SAD će održati danas u Ženevi konsultacije o bezbednostnim garancijama koje je predložila Moskva, nakon čega će u Briselu biti održana sednica Saveta Rusija-NATO, a u Beču konsultacije na polju OEBS-a.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
RUSIJA
Zaharova uoči pregovora Rusija-SAD: Gde vam je nestao optimizam, probajte da se oraspoložite
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala