- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Republika Srpska je ostvarenje sna srpskog naroda i garant opstanka /video/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICSvečani defile povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci
Svečani defile povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 9. januar - Dan Republike, poručivši da je Republika Srpska ostvaranje sna srpskog naroda na ovim prostorima i garant opstanka.
„Ponosan što sam svih ovih godina na braniku Republike“, rekao je Dodik u obraćanju na svečanom defileu povodom 9. januara, dodavši da je Srpska pokazala da može i želi da živi u slobodi.
On je istakao da za srpski narod nema slobode bez države, te da je „Republika Srpska naša država, bez obzira kako to neko gledao ili osporavao“.
„Naša sloboda nije na uštrb nekih drugih, već naše pravo. Imamo nameru da živimo u slobodi i pružimo je i drugima“, istakao je Dodik.
On je naglasio da je cilj mir, odbrana slobode, Republike i života dostojnog čoveka.
„Naš cilj je odbrana slobode i Republike Srpske“ poručio je Dodik, prenosi RTRS.
Republika Srpska ima snagu, institucije, narod iza sebe i to je najvažnije, izjavio je Dodik nakon što je prisustvovao liturgiji koja je prethodno održana u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.
Dodik je istakao da je Republika Srpska bila ideja slobode i da ta ideja i danas živi, a svim koju tu žive, bez obzira na veru i naciju, poželeo je da se ugodno osećaju u slobodi koju ima Srpska.
„Ovo je dan ljubavi naroda koji je stvorio Republiku Srpsku i ovo je dan u kome obeležavamo sećanje na sve one koji su dali živote za Republiku“, rekao je Dodik.
On je istakao da je Republika Srpska danas slobodna zajednica bez ikakve hipoteke, da se uspešno razvija i da će nastaviti da živi.
To će biti, kaže, bez obzira na one koji uporno pokušavaju, ne samo osporavajući ovaj dan, već otimaju ovlašćenja, tretiraju imovinu na jedan drugi način.
„Ponovo vraćaju nesigurnost. Republika Srpska ima snagu, institucije, narod iza sebe i to je najvažnije“, poručio je Dodik.
Dodik je svim građanima Republike Srpske čestitao Dan Republike Srpske i njen 30. rođendan, dan kada je doneta odluka o formiranju Republike Srpske.
„Meni je lično čast što sam bio učesnik te Skupštine, najmlađi poslanik ispred svih, pomalo i zbunjen ipak sam znao da radim jedan veliki i važan posao svojim prisustvom“, zaključio je Dodik
Svečani defile povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
REGION
Republika Srpska proslavila 30. rođendan /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala