- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Kao u zatvoru“: Oglasila se teniserka koja je doživela Đokovićevu sudbinu

© REUTERS / SUSANA VERANovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Češka teniserka Renata Voračova se nakon proterivanja iz Australije zbog istog medicinskog izuzeća koje ima i Novak Đoković prvi put oglasila emotivnom porukom. „Osećam se kao u zatvoru“, navela je ona.
Voračova je u Australiji provela oko nedelju dana, čak i odigrana jedan zvaničan meč, a onda je smeštena u imigracioni hotel u kojem se nalazi i Đoković, nakon čega je ubrzo napustila zemlju.
„S jedne strane ovo mi se desilo i zbog Novaka, ali mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Istovremeno bih htela da ga puste da igra. Mi smo sportisti, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima u kuloarima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove, nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zato razlog da sedimo zatvoreni u hotelu“, izjavila je 38-godišnja Voračova.
Voračova je, baš kao i Novak, uradila sve što je bilo potrebno i dobila medicinsko izuzeće od strane dva nezavisna panela Australijan opena i države Viktorije.
„Učinila sam sve što su tražili od mene, ali očigledno da nas je Teniski savez Australije doveo u zabludu, što je vrlo neugodno. Želela sam da se fokusiram na tenis, a ne na vize i karantin. Zaista je čudno da sam ovde provela nedelju dana, odigrala meč, a onda su došli po mene. Ispitivanje u četvrtak bilo mi je sasvim dovoljno da budem iskrena prema sebi. Ne želim više da prolazim kroz to. Razlog više je i to što uopšte nije izvesno da će odluka biti pozitivna. Morala bih da podnesem zahtev za drugu vizu i čekam nedelju dana zatvorena u hotelu bez treninga. Čak i kada bih uspela, već posle dva dana čekao bi me meč. To baš i nema smisla“, priča Voračova i dodaje:

„Nadam se da će Đoković pobediti na sudu. U mom slučaju sve bi se oteglo još nekoliko dana. Ne želim da gubim vreme zbog političkog rata koji se ovde vodi. Mislim da su federalne vlasti zbog Đokovića našle rupu u propisima države Viktorije. Sada njegovi advokati mogu da nađu rupu u federalnim smernicama“.

Ona dodaje da „nije u potpunosti protiv vakcinacije“ i podseća na apsurdnost svoje situacije.
„Ne shvatam zašto bi došli tek za nedelju dana i saopštili mi da ono to je važilo do sada više ne važi. Nisu se ponašali grubo ni vulgarno, ali neke stvari nisu prijatne. Osećala sam se kao sam u akcionom filmu i uopšte mi nije bilo ugodno. Osećam se pomalo kao u zatvoru“.
Čehinji su, baš kao i Srbinu, praktično isti ljudi koji su joj odobrili vizu istu i ukinuli.
„Najgore je bilo kada su mi saopštili da će mi ukinuti vizu. Nisam očekivala da nešto slično može da mi se dogodi. Čak ni kada je nastao problem sa Novakom. Bez problema sam ušla u Australiju. Komisije koje su razmatrale zahteve tretirale su svakog igrača posebno. Ne znam detalje Đokovićevog zahteva, ali svaki slučaj je drugačiji“, podvukla je 80. igračica planete u dublu, a nekada 74. na svetu u singlu.
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
SPORT
Iz prve ruke za Sputnjik – iz Melburna: „To gde se Novak nalazi nije hotel, suđenje može da potraje“
Novakovi navijači u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
SPORT
„Sramota me je!“ – legenda sa Srbima ispred Novakovog smeštaja, šok zbog zatočenog Iranca /foto/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
„Fali ti još jedan papir“: Kako je birokrata pokušao da zgazi Novaka i poklonio mu – pobedu života
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala