- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Praznik koji ispunjava srca radošću: Putin čestitao Božić pravoslavnim vernicima

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na božićnoj liturgiji
Ruski predsednik Vladimir Putin na božićnoj liturgiji - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je svim pravoslavnim vernicima i ruskim građanima Božić, nazvavši ga jednim od najomiljenijih hrišćanskih praznika, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Božić, jedan od glavnih i najomiljenijih hrišćanskih praznika, ima poseban moralni značaj. Ujedinjujući ljude oko visokih duhovnih ideala i vrednosti, on ispunjava srca radošću i svetlim nadama, nadahnjuje na nova dostignuća. I naravno, za taj praznik vezujemo dobre porodične tradicije koje se prenose iz generacije u generaciju“, navodi se u čestitki predsednika.

Prema njegovim rečima, Ruska pravoslavna crkva (RPC) i druge hrišćanske konfesije Rusije daju „ogroman stvaralački, istinski nesebičan doprinos očuvanju našeg najbogatijeg istorijskog, patriotskog, kulturnog nasleđa, jačanju institucije porodice i vaspitanja omladine“.
„Razvija se njihova saradnja sa državnim o javnim organizacijama, unapređuje se međureligijski dijalog, velika pažnja se poklanja socijalnoj službi, dobrotvornim i obrazovnim inicijativama. Ovako važna, višestruka aktivnost vredna je iskrenog priznanja“, dodao je ruski lider.
Ruski predsednik Vladimir Putin ove godine je prisustvovao božićnoj liturgiji u Crkvi Nerukotvorenog lika Gospodnjeg koja se nalazi na teritoriji predsedničke rezidencije u Novom Ogarjovu u Podmoskovlju.
Inače, Putin svake godine prisustvije božićnoj liturgiji. Prošle godine je dočekao Božić u Novgorodskoj oblasti.
Predsednik Rusije Vladimir Putin pali sveću tokom božićne liturgije u crkvi Svetog Simeona i Ane u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2020
Kremlj: Putin tradicionalno za Božić posećuje neki ruski region
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala