- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Postoji mogućnost da Rusija razvije svoj „Buking“

© AP Photo / Dimitri MessinisPutnici na aerodromu u Atini, Grčka
Putnici na aerodromu u Atini, Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Postoji verovatnoća da će se u Rusiji pojaviti sajt za rezervaciju smeštaja sličan servisu „Buking“ (Booking.com), izjavio je u intervjuu za Sputnjik potpredsednik vlade Rusije Dmitrij Černišenko.

„Trenutno radimo na izgradnji nove turističke infrastrukture. Podižemo nivo turizma u zemlji. Pojaviće se na stotine novih hotela i turističkih kompleksa u svim delovima zemlje. Podsećam vas da je jedan od nacionalnih ciljeva, koji je postavio predsednik Rusije – digitalna transformacija“, rekao je on.

Prema mišljenju Černišenka, logično je da se razvija domaći turizam, razvijaju digitalni servisi i usluge u ugostiteljstvu.

„To će nam omogućiti da komforniji bude ne samo odmor, već i proces njegove pripreme. Postoje mogućnosti za stvaranje ruskog sajta sličnom servisu „Buking“, rekao je potpredsednik vlade Rusije.

On je naveo i da je mnogim ljudima takav sistem rezervacija veoma udoban.
„U njemu se nalazi veliki broj hotela koji se mogu uporediti, sortirati po ceni i kategorijama i on-lajn se može saznati o dostupnosti smeštaja u hotelima. To veoma štedi vreme i novac turista“, objasnio je Černišenko.
Sajt za on-lajn rezervaciju smeštaja Booking.com je osnovan 1996. godine. Sedište se nalazi u Amsterdamu. To je jedan od najpopularnijih internet-servisa za pretraživanje i rezervaciju smeštaja.
„Sojuz MS-17“ se spaja sa Međunarodnom kosmičkom stanicom - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
RUSIJA
Rusija najavljuje „rat“ za tržište svemirskog turizma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala