- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Transport uglja do TENT-a Savom: Kod Obrenovca se gradi teretno pristanište, raspisan tender

© Foto : Youtube/RTV Mag/PrintscreenTermoelektrana Nikola Tesla
Termoelektrana Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Termoelektrana „Nikola Tesla“ namerava da izgradi novo teretno pristanište, koja bi služilo za sopstvene potrebe TENT B. Time bi se, kako se navodi, omogućio rečni transport uglja za potrebe termoelektrana, krečnjačkog kamena za odsumporavanje, ali i plasman pepela i gipsa, kao nusprodukte proizvodnog procesa, u komercijalne svrhe.
„Elektroprivreda Srbije“ raspisala je tender za izgradnju pristaništa na lokaciji TENT B. Tenderom je obuhvaćena i izgradnja transportnih puteva od pristaništa do pomoćnih proizvodnih objekata.
Planirano teretno pristanište za sopstvene potrebe nalazi se na desnoj obali reke Save, na oko 20 kilometara uzvodno od Obrenovca. Između kompleksa TENT B i lokacije planiranog pristaništa trasiran je državni put Beograd-Obrenovac-Šabac.
U neposrednoj blizini lokacije budućeg pristaništa se nalazi zona izvorišta, sa sistemom bunara koji crpe vodu iz reke Save i distribuiraju je ka TENT B. Ova voda se koristi u tehničke svrhe.
Predviđa se da će godišnji transport uglja biti od 900.000 t/god i 100.000 t/god krečnjaka, preneo je Blic biznis.
Ugovor za projektovanje pristaništa na lokaciji TENT B potpisan je sredinom prošle godine sa kompanijama „Ehting“, „Utving“, „Geo-test“, „Geosistem“ i „Midvej“.
solarna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
EKONOMIJA
EPS traži izvođače za gradnju solarne elektrane kod Kostolca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala