- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Petostruko smanjene reverzne isporuke ruskog gasa iz Nemačke u Poljsku preko „Jamal-Evropa“

© Sputnik / Ivan Rudnev / Uđi u bazu fotografijaGasovod «Jamal–Evropa»
Gasovod «Jamal–Evropa» - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Reverzne isporuke gasa iz Nemačke u Poljsku preko gasovoda „Jamal-Evropa“ smanjene su više od pet puta, pokazuju podaci nemačkog gasnog operatora „Gaskejd“.
Gasni operator precizira da se tranzit gasa juče kretao u rasponu od 885-955 hiljada kubnih metara na sat, sa početkom novog gasnog dana pokazatelj se smanjio više od pet puta.
Reverzne isporuke (što znači da prvobitni potrošač, nakon što je primio gas, sada isporučuje gas u suprotnom smeru) preko najzapadnije tačke gasovoda u Nemačkoj –Malnov, u Poljsku iznosile su ujutru skoro 155 hiljada kubnih metara.
Podsetimo, isporuke preko ovog gasovoda prešle su u reverzni režim od 21. decembra. Isporuke iz Nemačke u Poljsku nastavljaju se u svetlu činjenice da „Gasprom“ više od dve nedelje ne rezerviše kapacitete gasovoda. Kako su naveli u ruskoj kompaniji, razlog za to je nedovoljna potražnja.
Gasovod „Jamal-Evropa“, zajedno sa „Severnim tokom 2“ i gasno-transportnim sistemom Ukrajine jedan je od glavnih pravaca isporuka ruskog gasa u evropske države. Transnacionalni gasovod „Jamal-Evropa“ prolazi kroz teritorije četiri zemlje – Rusije, Belorusije, Poljske i Nemačke. Projektni kapacitet cevi je 33 milijardi kubnih metara gasa godišnje.
Gasna kompresorska stanica na beloruskom delu gasovoda Jamal-Evropa. - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
RUSIJA
Gasovod „Jamal-Evropa“ četvrti dan bez ruskog gasa, nema potražnje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala