- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić: Ekspertski model nije uspeo, politička vlada ili izbori

Pratite nas
Ekspertski model Vlade u Crnoj Gori nije uspeo i krajnje je vreme da se od njega odustane. Najbolje se vratiti političkoj vladi, a ako to ne uspe, najpoštenije je ići na izbore, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.
„Najbolje se vratiti onome kako je svuda u demokratskim državama, a to je politička vlada, gde bi oni koji čine parlamentarnu većinu birali novu vladu na osnovu snage, programa i koalicionog ugovora u kojem bi bili precizirani svi elementi te buduće vlade. Demokratski front ne želi bilo kakvu saradnju s DPS-om“, kaže Mandić.
Ako stranke vlasti ne budu mogle da se dogovore, ne isključuje mogućnost vanrednih izbora. Ističe da je trenutno stanje neodrživo, te da je Crna Gora redak primer države u kojoj vlast toliko dugo funkcioniše bez podrške parlamentarne većine.
„Nažalost, Vlada je odlučila da ucenjuje parlamentarnu većinu i taj metod ucenjivanja svakako nije dobar za demokratske procese u Crnoj Gori, a sigurno da nije dobar ni za samu Crnu Goru ni za njene građane“, kaže Mandić.
Mandić kaže da se građani i glasači koalicije „Za budućnost Crne Gore“ „osećaju prevarenim i izdanim“, da „nisu ispunjena izborna obećanja“.
On kaže i da očekuju inicijative drugih partija, jer Demokratski front nije jedini koji smatra da je Crnoj Gori neophodna promena, prenosi RTCG.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
REGION
Krivokapić izjavio zašto bi Vlada Crne Gore u junu mogla da podnese ostavku
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
REGION
Otvorila se velika pukotina u vlasti Crne Gore — sumnja se i na saradnju sa DPS-om
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala