- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kako privoleti Moskvu da Bajdena uzima za ozbiljno? U Americi veruju da postoji način

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i SAD u Ženevi
Zastave Rusije i SAD u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Nikakva retorika Bele kuće u ovom momentu ne može da ubedi Moskvu i Peking da odstupe od spoljnopolitičkog kursa što govori o tome da Džozef Bajden nema autoritet među svetskim liderima, piše „Volstrit džornal“ i dodaje da je pritisak na Iran put kojim to može da se promeni.
Vilijam Mekgern, koji je pisao govore Džordžu Bušu mlađem, smatra da američke vlasti treba da izvrše pritisak na Iran kako bi Rusija i Kina počele da se ozbiljno odnose prema Bajdenu.
„Bajden ima odličnu priliku ne samo da spreči Teheran da proizvede nuklearnu bombu, nego i da natera Vladimira Putina i Si Đinpinga da dva puta razmisle pre nego što nešto preduzmu na međunarodnoj sceni“, naveo je u kolumni za američki list.
On još predlaže da se Izraelu isporuči dodatna količina naoružanja da bi mogao da gađa strateške objekte na teritoriji Irana, konkretno skladišta nafte.
Mekgern podseća da su u početku i za Ronalda Regana smatrali da je i previše mek sve dok nije otpustio 11.300 aviodispečera koji su štrajkovali avgusta 1981. godine.
Pored toga, Regan je stalno vršio pritisak na sovjetsko rukovodstvo agresivnim postupcima kao što je isporuka oružja Avganistanu ili uvođenje vojske na Grenadu.
I Bajden treba da primeni sličnu taktiku stvaranja konfliktnih situacija , uveren je autor.
Podsetimo, Bajden i Putin su razgovarali 30. decembra telefonom, a američki predsednik je, kako je naveo Kremlj, zapretio izuzetno oštrim sankcijama Rusiji zbog situacije u i oko Ukrajine.
Ruski lider je uzvratio da bi to bila velika greška, koja bi za posledicu mogla da ima potpuni prekid odnosa među zemljama.
Centrifuge u iranskom nuklearnom pogonu  - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SVET
Tri evropske sile najavljuju spas nuklearnog sporazuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala