- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan stotkom „počastio“ Zadar – blistali Zagorac i Koprivica

© Foto : ABA liga/Partizan NIS/Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Zadar u utakmici 14. kola ABA lige rezultatom 103:72 (21:16, 22:16, 27:23, 33:17). Blistali su Rade Zagorac i Balša Koprivica, dok je solidan debi imao Matijas Lesor koji je svojevremeno branio boje Crvene zvezde.
Crno-beli su do susreta sa hrvatskim predstavnikom u regionalnom takmičenju na prethodnih pet utakmica ostvarili tri pobede i dva poraza pa su pali na peto mesto, posle savršenog starta u prvih sedam kola.
S druge strane, Zadar je vezao dva trijumfa pa je bilo jasno da četa Željka Obradovića kojoj se priključio francuski centar Matijas Lesor nema pravo na opuštanje.
I tako su i otvorili utakmicu crno-beli košarkaši. Ništa nisu prepustili slučaju, a blistali su upravo Lesor, bivši član Crvene zvezde, kao i Rade Zagorac i Balša Koprivica.
Uvodnu deonicu Partizan je rešio rezultatom 21:16. Druga četvrtina praktično preslikana, samo što je rezultat bio 22:16 za crno-bele, pa su Žocovi učenici sa dvocifrenom prednošću otišli na odmor.
Ništa se bitnije nije promenilo u nastavku jer je Partizan držao konstantu kada je postizanje poena u pitanju, čak 27 su ubacili u trećoj deonici, s tim što su se raspucali i gosti iz Hrvatske koji su postigli 23 poena.
Ipak, poslednja četvrtina protekla je u potpunoj dominaciji crno-belih koji su uništili Zadrane i na kraju zasluženo slavili – 103:72.
Najefikasniji pojedinci u taboru Partizana bili su Balša Kopriciva i Rade Zagorac, obojica su postigli po 17 poena, a pratili su ih Kuruc i Lesor sa po 11.
Dominantni Francuz je za 19 minuta provedenih na parketu imao i osam skokova uz jednu asistenciju, te je bio nadomak dabl dabl učinka.
Partizan se zahvaljujući trijumfu probio na drugo mesto, dok je Zadar deseti na tabeli ABA lige.
Slovenački košarkaš Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Slovenac je preživeo „pakao“: „Grudi su mi gorele...“
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
SPORT
„Gde ste vi, gospodo? Sve zastave moraju da se ujedine – za Srbiju!“ /video/
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
SPORT
Zvezda bez Kalinića uspela da „preživi“ Split
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala