- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

LNR: Ukrajinska oklopna vozila i stanice za radio-elektronsku borbu u zoni sukoba u Donbasu

© REUTERS / Gleb GaranichUkrajinska vojska povlači oružje
Ukrajinska vojska povlači oružje  - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike registrovala je oklopnu tehniku ukrajinskih snaga bezbednosti u stambenom području u blizini linije razgraničenja u Donbasu, kao i rad ukrajinskih stanica za radio-elektronsku borbu u dva naselja u zoni sukoba, saopštila je pres-služba tog resora.

„Kršeći treću tačku dodatnih mera za primirje, protivnik nastavlja da raspoređuje oružje i vojnu tehniku u naseljima na teritoriji koju kontroliše Ukrajina“, rekao je portparol pres-službe.

On tvrdi da je oklopna tehnika ukrajinske policije primećena u blizini stambenih zgrada sela Novozvanovka. Kako kaže, jedinice Narodne milicije neprestano prate protivnika, strogo se pridržavajući uslova prekida vatre koji je na snazi, kao i da je spremna da po naređenju komande operativno reaguje na promene situacije.
Rad stanica za radio-elektronsku borbu registrovan je, prema tvrdnji pres-službe, u području naselja Orehovo i grada Zolotoje u zoni sukoba, koje kontroliše Kijev.
„Mobilne grupe 20. bataljona radio-elektronske borbe Oružanih snaga Ukrajine su u područjima Orehovo i Zolotoje uz pomoć stanica 'Bukovel AD' prigušile signale kanala za kontrolu dronova misije OEBS-a“, dodao je portparol pres-službe.
S tim u vezi, napomenuo je da su ukrajinske snage bezbednosti na taj način pokušale da spreče posmatrače misije da otkriju njihovu vojnu tehniku u tim rejonima.
Podsetimo, portparol Narodne milicije samoproglašene LNR Ivan Filiponenko izjavio je u nedelju da Oružane snage Ukrajine opremaju vatrene položaje u seoskoj školi koju su zauzele u blizini linije razgraničenja u Donbasu.
Ukrajinski vojnici na liniji razgraničenja u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
RUSIJA
U Donbasu se „zahuktava“: Stigli ukrajinski diverzanti i borbena vozila – tvrde Donjeck i Lugansk
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala