- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić i Denver nisu mogli da skupe osmoricu, Amerikanac pobesneo: „Ne preskačite ogradu“

© AP Photo / Jeff ChiuLamelo Bol (levo) i Drejmond Grin
Lamelo Bol (levo) i Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Drejmond Grin, jedna od zvezda Golden Stejta, bio je besan zbog otkazivanja utakmice sa Denverom s obzirom na to da je u Nagetsima veliki broj zaraženih virusom korona, uključujući i trenera Majkla Melouna.
Golden Stejt je pre samo tri dana izgubio od Denvera rezultatom 89:86, pa su Ratnici očigledno bili motivisani i spremni za revanš Jokiću i drugovima.
Ipak, do toga neće doći jer Nagetsi nisu imali dovoljan broj zdravih košarkaša koji bi se suprotstavio Kariju, Grinu i ostalima u Bol areni, te je NBA liga odlučila da iz bezbednosnih protokola uslovljenih kovidom-19, odloži pomenuti susret.
Takva odluka posebno se nije dopala Drejmondu Grinu koji je putem društvenih mreža osuo „rafalnu paljbu“ po NBA organizaciji.
„Dakle, ako je utakmica pomerena za drugi datum (što će nam verovatno oduzeti dan odmora), igraćemo protiv njih koji će biti u punom sastavu. Ali oni su mogli da se prošunjaju do pobede kada mi nismo bili u punom sastavu, samo dva dana ranije? Hajde da ovde nađemo neki smisao. Kako nastavljate da otkazujete utakmice, ako donosite pravila da biste sprečili da se ovo događa? Zar to ne daje takmičarsku prednost drugim timovima? Momci koje mi nismo imali u meču protiv Denvera zbog kovid-protokola nisu imali uticaj na naš poraz? Izaberite stranu, samo nemojte da preskačete ogradu“,tvitovao je Grin.
Drejmond je imao razloga za nezadovoljstvo, s obzirom na to da je Golden Stejt u prethodnom meču protiv Denvera odigranom 29. decembra bio bez Džordana Pula, Demijana Lila, Mozesa Mudija, a ni Grin nije mogao da igra zbog kovid protokola.
S druge strane, ovoga puta tim Nikole Jokića bio je u problemu i prema informacijama koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država nije mogao da skupi osmoricu košarkaša za očekivani spektakl sa Voriorsima i meč je morao da bude odložen.
Podsetimo, Nikola Jokić je blistao u prethodnom dvoboju i pružio je MVP izdanje protiv Golden Stejta. Somborac je zabeležio dabl-dabl učinak, ubacio je 22 poena, imao je 18 skokova i pet asistencija, a utakmicu je završio tako što je „spustio rampu“ Džonatanu Kamingu i Denver je na kraju slavio u meču sa malim brojem postignutih poena 89:86.
U noći između četvrtka i petka odigrana su tri meča u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, Milvoki je razbio Orlando Medžik rezultatom 136:118, Bruklin je položio oružje pred Filadelfijom 102:110, dok je Vašington bio bolji od Klivlenda 110:93.
NBA rezultati
Bruklin – Filadelfija 102:110
Orlando – Milvoki 118:136
Vašington – Klivlend 110:93
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
SPORT
Jokić strepi, Denver u velikom problemu – odložena utakmica!
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Bajern u Beogradu (Evroliga) - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
SPORT
Srpsko-ruska drama u Beogradu – Zvezda ispustila veliku prednost
Riki Rubio - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
SPORT
Fatalna dijagnoza – kraj sezone za mađioničara: „Kakva nesreća!“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala