- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Vašington tajms“: Kina radi na ratovanju uz pomoć kontrole uma

CC0 / Piksabej / Ljudski mozak
Ljudski mozak - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Ministarstvo trgovine SAD uvelo je sankcije kineskim tehnološkim kompanijama i saopštilo prošle nedelje da je kineska vojska uključena u „opasan posao koji je povezan sa istraživanjem o ratovanju uz pomoć kontrole uma“.
Objava o sankcijama je došla uz ograničene detalje o navodnom radu Kineske vojnomedicinske akademije i još 11 kineskih istraživačkih instituta, preneo je „Vašington tajms“.
Biro za industriju i bezbednost SAD saopštio je da samo kineska Akademija i njene filijale koriste „biotehnološke procese da pomognu kineskoj vojsci, a u to je uključeno i oružje za kontrolu uma“.
Tri izveštaja kineske Narodne oslobodilačke armije do kojih je došao „Insajd d ring“ bacio je svetlo na obim kineskog rada na polju mozga i pokazao je da je istraživanje u toku već nekoliko godina, ističe vašingtonski list.
Izveštaji iz 2019. godine otkrivaju razvijanje naoružanja koje cilja um, što, navodno, kineski zvaničnici nazivaju „intelektualizacijom ratovanja“.
Prema jednom izveštaju, napredak u nauci i tehnologiji doveli su do metoda i sposobnosti da pokori neprijatelja na dosad neviđene načine, prenosi Tanjug.
„Rat se pomerio od ubijanja neprijatelja, do paralizovanja i kontrolisanja protivnika“, navodi se u izveštaju sa naslovom „Budućnost koncepta vojne nadmoći“.
U fokusu je sada, kako se dodaje, slomiti neprijatelju volju za otporom, a ne fizički ga uništiti.
Sajber rat - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
RUSIJA
Rusija: U sajber prostoru se vodi treći svetski rat
Novi svetski poredak - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SVET
Tri rata za kraj američke dominacije: Strah Zapada od kontakta Moskve, Pekinga i Teherana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala