- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: U sajber prostoru se vodi treći svetski rat

© Fotolia / Andrey PopovSajber rat
Sajber rat - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
U sajber prostoru se vodi treći svetski rat, ali Rusija pokušava da se dogovori sa SAD u okviru UN da se ublaže njegove posledice, izjavio je specijalni predstavnik predsednika Rusije za međunarodnu saradnju u oblasti informacione bezbednosti Rusije Andrej Krutskih.

„Rat je u toku, i to se veoma intenzivno vodi. Ma koliko mi pokušavali da govorimo da je sve to maskirano... u stvari u sajber prostoru se vodi sveobuhvatni rat. I generalno u medijima ispravno govore da je to već treći svetski rat, sad je samo pitanje u proceni štete, utvrđivanju ko će u tome na kraju izgubiti i kakva će biti konfiguracija sveta kao rezultat tog rata“, rekao je Krutskih na plenarnoj sednici IX Sveruskog kongresa politikologa „Rusija i politički poredak u svetu koji se menja: vrednosti, institucije, perspektive“.

Kako je naglasio, razgovori sa SAD na tu temu idu veoma teško, ali Rusija pokušava da se dogovori sa partnerima u okviru UN kako bi se ublažile moguće posledice.
Krutskih je ranije upozoravao da uporedo s virusom korona, čovečanstvu preti i „sajber pandemija“, koja je nastala usled „negativnog razvoja digitalnih tehnologija“.
Vašington, američke zastave - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Ministarstvo odbrane: Amerika pokrenula mentalni rat protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala