- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Treći svetski rat na pomolu“: Britanski mediji otkrivaju scenario

CC BY 2.0 / Flickr/Tom Hilton / Ratne igre, ilustracija
Ratne igre, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Britanski list „Dejli mejl“ otkrio je kako bi, po mišljenju eksperata, izgledao treći svetski rat u skorijoj budućnosti. Stav stručnjaka je da će bojno polje velikih sila postati, pre svega, tehnologija.
Kako se navodi u članku, Ministarstvo odbrane Velike Britanije značajno je smanjilo finansiranje tradicionalnog oružja i usredsredilo se na razvoj veštačke inteligencije, sajber-bezbednost i druge oblasti IT industrije.

Sagovornici britanskog lista misle da bi u hipotetičkom svetskom ratu Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina sigurno koristile hipersonične rakete koje je teško otkriti blagovremeno i oboriti ih zbog velike brzine.

Sukobljene države bi, prema medijskim navodima, u slučaju velikog konflikta pokušale da jedna drugu liše komunikacije i pristupa internetu.
Da bi to izvele, morale bi da onesposobe prekookeanske podvodne komunikacione kablove i krenu u lov na svemirske satelite, ističu eksperti.
U materijalu se dodaje da bi masovni raketni udar i „oslepljivanje“ neprijatelja na mreži mogli da se odvijaju istovremeno.
Ukrajinski brod - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
RUSIJA
Hoće li SAD započeti treći svetski rat zbog Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala