- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Radno vreme prodavnica, pijaca i pošta u Srbiji tokom praznika

CC0 / Pexels / Devojka sa maskom kupuje voće u supermarketu
Devojka sa maskom kupuje voće u supermarketu - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji će biti izmenjeno radno vreme prodavnica, pijaca, pošta.
Maksi supermarketi će 31. decembra i 6. januara raditi do 18 sati, dok 1. i 7. januara neće raditi.
Većina Idea, Roda i Merkator prodavnica 31. decembra i 6. januara, radiće skraćeno do 18 sati.
Neradni dani za većinu prodavnica, uključujući i Idea onlajn prodavnicu će biti 1. i 7. januar, dok će od 2. do 6. januara važiti redovno radno vreme.
Prodavnice kompanije Lidl Srbija, u celoj zemlji 31. decembra radiće skraćeno do 18 sati, dok će 1. januara biti zatvorene.
Od drugog dana nove godine, sve Lidl prodavnice radiće regularno, dok će na Badnji dan, 6. januara raditi do 18 sati, a na Božić neće raditi.
Sve DM drogerije će 31. decembra biti otvorene do 18 časova, dok će 1. januar biti neradan dan. U nedelju, 2. januara, deo drogerija tog lanca koje se nalaze u tržnim centrima i robnim kućama će raditi po prilagođenom režimu, dok će ostale drogerije biti zatvorene.
Od 3. do 5. januara DM drogerije će raditi po uobičajenom radnom vremenu, a na Badnji dan, 6. januara, DM prodajni objekti ostaju otvoreni do 17 ili 18 časova, u zavisnosti od konkretne lokacije. Božić će biti neradni dan za sve DM drogerije.

Radno vreme pošta

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ saopštilo je da će od 1 do 3. januara, kao i na Božić, 7. januara, raditi dežurne pošte.
Svih dana praznika, navodi se, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na aerodromu „Nikola Tesla“ radiće neizmenjeno, non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima.
Dodaje se da će 1. i 7. januara dežurati Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na aerodromu „Nikola Tesla“, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.
U nedelju, 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Kragujevcu, pošte u „Univereksport“ objektima u Novom Sadu i okolini, pošte u turističkim centrima na Kopaoniku i Zlatiboru i druge dežurne pošte.
Kako se navodi, 3. januara radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.
Dodaje se da će 31. decembra i 6. januara pošte sa celodnevnim radnim vremenom raditi skraćeno, do 17 sati, dok će 27 pošta u Srbiji raditi do 18 časova.
Spisak tih pošta, kao i spisak svih pošta koje će dežurati tokom predstojećih praznika može se videti na sajtu JP „Pošta Srbije“.

Pijace u Beogradu

Kada je reč o beogradskim pijacama, radno vreme pojedinih biće promenjeno 1. i 7. januara, dok zelene pijace za praznike neće raditi.
Poslednjeg dana ove godine zelene pijace će raditi uobičajeno od 6 do 19 sati.
Pijace Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac 1. i 7. januara radiće od 6 do 14 sati, a 2. januara će tako raditi i sve zelene pijace.
Otvoreni tržni centar u Novom Beogradu 1. i 7. neće raditi, kao ni pijaca cveća Krnjača.
Na pijaci Dušanovac prodaja iz vozila neće biti 31. decembra, 1. i 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno od 19 do 6 časova.
Pijaca Palilula će 31. decembra radiće od 7 do 20 sati, dok 1. i 7. januara neće uopšte raditi, a 6. januara radiće od 7 do 18 časova.
Garaža na pijaci Palilula neće raditi 1. i 7. januara, radno vreme 2. januara biće do 15 sati, a 6. januara do 19 časova.
Garaža na pijaci Zemun će 1, 2. i 7. januara raditi 24 sata, dok garaža na pijaci Zeleni venac neće raditi 1. i 7. januara, a 2. januara radiće do 15 časova.

Parkinzi i javne garaže

Prema obaveštenju beogradskog JKP „Parking servis“, parkiranje u zoniranim delovima grada neće se kontrolisati i naplaćivati 1, 2, 3. i 7. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.
Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.
Naplata i kontrola parkiranja od 4. i 8. januara u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.
Novogodišnja dekoracija u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
DRUŠTVO
Kako će Srbi ući u novu 2022. godinu
Gradska kuća u Subotici - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
SRBIJA
Nova odluka: U Subotici bez dočeka Nove godine na trgu, novčana sredstva preusmerena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala