Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nova odluka: U Subotici bez dočeka Nove godine na trgu, novčana sredstva preusmerena

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Prissantenbär / Gradska kuća u Subotici
Gradska kuća u Subotici - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je, usled nestabilne epidemiološke situacije, odluku da sredstva iz budžeta Grada, u iznosu od 4,3 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu preusmerena u tri pravca.
Organizacioni odbor pri subotičkoj Gradskoj kući pre nepunih nedelju dana saopštio je da će 31. decembra i u najluđoj noći, u centru grada nastupiti "OK bend", a tačno u ponoć vatromet, ali je došlo do promene.
"Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će iznos od 2.900.000 biti preusmeren za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28 gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih", obrazloženo je u Odluci koju je na predlog Komisije doneo gradonačelnik.
U saopštenju za medije se navodi da će drugi deo sredstava, odnosno iznos od milion dinara, biti usmeren na Fond za razvoj mladih talenata, i da će će 200 dece i mladih koji su konkurisali, dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta.
Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.
"Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, leći će na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, tačnije za lečenje naše dve male sugrađanke Mile Mikulić i Leone Kovač", navedeno je u odluci.
Preko ove Fondacije, grad Subotica je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2021. godini pomogao 28 dece, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala