- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kijev promenio ploču: Ne planira se uvođenje ratnog stanja, ne preti nam invazija Rusije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaSpomenik osnivačima Kijeva - braći Kiju, Ščeku i Horivu i njihovoj sestri Libed na Trgu nezavisnosti u Kijevu
Spomenik osnivačima Kijeva - braći Kiju, Ščeku i Horivu i njihovoj sestri Libed na Trgu nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov rekao je da ne vidi opasnost od invazije Rusije velikih razmera i da se za sada ne planira uvođenje ratnog stanja u zemlji.
„Uvoditi ratno stanje, dizati tenziju, plašiti ljude nema potrebe. Situacija je pod kontrolom, jasno nam je šta se dešava“, rekao je Danilov.
On je dodao da sve zavisi od okolnosti.
„Ne vidimo veliku opasnost u vezi s tim šta se događa na našim granicama. Podvlačim, ako je za veći deo zapadnog sveta to bila novost, da se kod nas nastavlja rat, da se dešava vojna agresija Rusije, za nas su to, na žalost, od februara 2014. godine, svakodnevne stvari. Ako govorimo o velikom nagomilavanju snaga, na čemu insistiraju neki mediji u inostranstvu, još jednom kažem, mi tako nešto ne vidimo“, rekao je Danilov.
On je dodao da Ukrajina pomno prati šta se dešava na njenim granicama i da trenutno nema opasnosti od otvorene agresije Rusije.
„Šta će se desiti sutra – o tome ćemo sutra razgovarati“, rekao je on.
Podsetimo, Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. U Moskvi naglašavaju da se premeštanje trupe vrši u skladu sa Ustavom i unutar teritorije Rusije a da zapadne zemlje tu tezu koriste kao izgovor za dalje širenje NATO.
Ukrajinski brod - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
RUSIJA
Hoće li SAD započeti treći svetski rat zbog Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala