- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sramota Novakovog prijatelja — lagao da nema vizu, Bugarska zbog njega izbačena iz Australije

© AP Photo / Hamish BlairGrigor Dimitrov tokom meča sa Aslanom Karacevim
Grigor Dimitrov tokom meča sa Aslanom Karacevim - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Grigor Dimitrov odlučio je da ne igra na ATP kupu, zbog čega će ispaštati selekcija Bugarske koja zbog njegovog odsustva neće moći da igra taj turnir.
Nakon što su Dominik Tim i Denis Novak, prva dva reketa Austrije odustali od ATP kupa, otvorilo se mesto za novog učesnika, a to je bila reprezentacija Bugarske.
Ipak, teniseri te zemlje neće igrati ATP kup jer je Grigor Dimitrov, najbolji igrač Bugarske, odustao od učešća.
„Razlog je to što je naš prvi reket Grigor Dimitrov odlučio da ne menja raspored. Tako Bugarska neće imati priliku da ponovi uspeh iz 2019. godine, kada je učestovala na debitantskom ATP kupu i zabeležila dve pobede“, piše u bugarskoj „Segi“.
ATP je razgovarao sa najboljim teniserom Bugarske, a on i tim su tvrdili da teniser ne može da dobije vizu pa je zbog toga u nemogućnosti da predstavlja svoju zemlju.
Ispostavilo se da bugarski teniseri zajedno sa Dimitrovim nemaju problem kada je viza u pitanju jer su Dimitar Kuzmanov i Grigor već u Melburnu.
Na svom Instagramu i Adrijan Andrev, treći reket Bugarske, objavio je razgovor sa predstavnikom ATP-a u kome je rekao da ima vizu i da ta reprezentacija ima tri člana koja će igrati na ATP kupu.
Dan nakon toga ATP je preneo da je Dimitrov odlučio da ne igra na tom turniru zbog čega će mesto dobiti selekcija Francuske.
Bugarski mediji preneli su i izjavu Rangela Markova, potpredsednika Teniskog saveza Bugarske koji je bio izuzetno ljut na Dimitrova.
„Pre svega trebalo bi da bude jasno da savez nije strana u ovom procesu sa pozivom tenisera. ATP održava kontakt sa svakim prvim reketom zemalja, jer je njihov rejting taj koji čini komunikaciju. Zato što se ispostavilo da i Adrijan Andrev ima vizu i objašnjenje da igrači nemaju vize nije tačno. Postoji velika potreba za ovim turnirom. Za Kuzmanova i Adrijana je činjenica da bi oni igrali sa vrhunskim teniserima i to ih direktno šalje u drugu orbitu“, istakao je Markov i stavio do znanja da je najbolji igrač Bugarske lagao.
Markov je bio izuzetno ljut jer Dimitrov iako je već u Australiji nije mogao da napravi raspored i pomogne reprezentaciji.
„Jedna prilika da predstavljamo Bugarsku je propuštena, pogotovo posle odličnog debija. Da, sada je grupa veoma teška sa Rusijom, Australijom i Italijom, ali vredi igrati za Bugarsku. Šteta za ostale momke. Imaju veliku potrebu da igraju jake mečeve i neće imati ovu priliku. A mi već imamo u Bugarskoj nekoliko generacija mladih tenisera i dece koja su odrastala u sanjarenju da budu Grigor, koja nikada ne mogu da dodirnu. Nikada nije došao da udari koju lopticu sa mladima, ali ako on to ne prenese na one posle njega šta je poenta?“, bio je ljut Markov.
Bugarin je uporedio Dimitrova sa Đokovićem koji puno vremena posvećuje deci kojoj je uzor.
Đoković recimo stalno pomaže i podržava mlade srpske tenisere. Zato su toliko ispred na rang listi. Očigledno je u pitanju stav, i prema državi i prema timu. Postanite igrači ovde i budite primer budućim generacijama tenisera“, poruka je Markova
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
SPORT
„Ne znam zašto ne igra“ – Lajović otkrio Đokovićeve reči pre nego što je otkazao put u Sidnej
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
SPORT
Đoković: Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
SPORT
Nova prestižna nagrada – Novak ispred svih na Balkanu, tu su i Jovana, Nikola, Filip i Tijana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala