- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije /video/

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković je proglašen je za najboljeg sportistu godine u izboru prestižno francuskog lista „Ekip“. Tim povodom srpski teniser je u intervjuu govorio o godini za nama, suzama u Njujorku, emocijama...
Đoković je tokom 2021. godine oborio nekoliko rekorda i osvojio tri Grend slem titule, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom sa po 20.
Stigao je do polufinala Olimpijskih igara i finala US opena, na kojem se, kada je bio pred porazom od Danila Medvedeva, rasplakao.
„Bio je tu i element energije. Uobičajeno, kad izađem na teren u velikim mečevima, nisam baš favorit u srcima navijača. I pripremio sam se za takvu vrstu atmosfere. A onda, skoro ceo stadion je uz mene! Osetio sam to čim sam izašao na teren. Nisam to očekivao i bio sam uhvaćen spuštenog garda. Plakao sam prvo zbog te neverovatne podrške. Bile su to suze radosnice. Zbog sve te ljubavi. Onda su se te suze radosnice pretvorile u suze tuge. Nisam se naravno predavao, ali sam osećao da ću se vrlo, vrlo teško vratiti u situaciju da pobedim“, rekao je i priznao da žali samo zbog jedne stvari:

„Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije. To oslobađanje je stiglo prekasno. Posle toga sam mu uzeo servis, osvojio naredni gem, ne kažem da bih pobedio da sam ranije zaplakao, ali ko zna? Zaista verujem da se u životu sve dešava sa razlogom. Kao da Bog ili univerzum ili šta god odlučuju šta će da se desi tog dana“.

„Ekip“ je Novaka pozicionirao ispred plivača Kejleba Drekslera, osvajača pet zlatnih medalja na OI u Tokiju, bicikliste Tadeja Pogačara, šampiona Tur d'Fransa...
Pored njih, u Top 10 su se još našli i biciklista Žulijan Alafilip, trkač Karsten Vorholm, bokser Tajson Fjuri, skijaš Aleksis Pinturol, košarkaš Janis Adetokumbo, fudbaler Robert Levandovski i vozač Maks Ferstapen.
„Ovo je bila jedna od onih posebnih godina u životu, ne samo u smislu rezultata, već i svih tih rekorda, pa pandemije, svih tih emocija na i van terena. Drago mi je što je posle svega 2021. gotova“, izjavio je Đoković.
U jednom trenutku, sve do poraza od Medvedeva, Srbin je imao 27 uzastopnih pobeda na grend slemovima.
„Rolerkoster emocija. Svi su preživeli težak perioda. Ali mi smo bili primorani da zbog posla putujemo u različite zemlje i u svakoj su bila različita pravila. U takvim okolnostima je veoma teško ostati psihički zdrav, sačuvati sve one rutine koje ti dozvoljavaju da budeš najbolji ti“, rekao je Đoković i osvrnuo se na svog najvećeg rivala, Medvedeva:
„Dopada mi se njegov karakter. On šalje svima istu sliku: ‘Ja sam to što jesam, nikoga ne kopiram’. Možda zvuči konfuzno, ali češće nailazimo na mlade igrače koji se tek pojavljuju i odmah govore o starijima ‘On je moj idol, želim da budem kao on’. A Danil je autentičan i dopada mi se to“.
Pored Novaka, prestižnu nagradu „Ekipa“ u konkurenciji dama dobila je jamajčanska sprinterka Elaj Tompson Era.
Priznao i Novakov dežurni kritičar: „Katastrofa je kada ga nema“
„Prolazim kroz veoma težak period života“ – nova drama slavne Srpkinje
Legende o Đokoviću: „Ranjiviji je...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala