- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Preporuka Vlade Srbije: Bez poskupljenja struje za privredu

CC0 / Pexels / Struja
Struja - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim se preporučuje EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu (privredi), ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine.
Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore, a kojima je ugovorena cena viša od navedene cene, ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa važenjem od 1. januara 2022. godine, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.
Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporučeno je EPS-u da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za snabdevanje do 30. juna.
Pored toga, usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno EPS-u da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. obavlja po ceni od 97,50 evra/MWh bez PDV-a.
Takođe, usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije i preporučeno je EPS-u da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.
EPS-u je preporučeno da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci bazičnih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala