- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legende o Đokoviću: „Ranjiviji je...“

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Legendarni teniseri Tomaš Berdih, Mark Filipusis i David Ferer govorili su o Novaku Đokoviću i njegovim šansama da tokom 2022. godine osvoji još Grend slem titula.
Đoković je tokom 2021. osvojio tri Grend slema (Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon) i time došao do cifre od 20 najvećih titula, koliko imaju Federer i Nadal.
Čuveni teniseri su u izjavi za „Skaj sport“ govorili o tome koliko će Srbin osvojiti slemova u 2022.
„Naredne godine će mu biti teže, definitivno. Ne kažem da nema šansu da osvoji Grend slem, ima dobru šansu, ali će morati da izbegava teške mečeve od pet setova koji će ga iscrpljivati jer kroz dve nedelje i sedam mečeva morate da ostanete zdravi i spremni“, rekao je Berdih.
Nekada četvrti teniser planete i finalista Vimbldona ističe da Novakovo vreme polako prolazi.
„On je bio toliko jak da mu niko nije ništa mogao, zato je i dominirao, ali mislim da je sada malo ranjiviji. Sledeća godina će biti zanimljiva. Mislim da ima šansu da osvoji barem jedan Grend slem naredne sezone“, dodao je Čeh.
Iskusni Mark Filipusis ističe da je Novakova najveća prednost i dalje to što se grend slemovi igraju na tri dobijena seta.
„Taj čovek je zver kada se igra na tri dobijena. Da biste ga dobili morate da igrate strašan meč i mislim da je on više sam sebe pobedio na US openu (u finalu protiv Medvedeva)“, ističe 45-godišnji Australijanac.
Dvostruki Grend slem finalista veruje da je Novak u Njujorku dobio nove navijače i da će, uprkos svemu, biti najveći teniser svih vremena.
„Sjajno je bilo što je tada pokazao da je on čovek kao i svi. Dobio je mnogo novih navijača, kada se rasplakao je pokazao koliko mu je sve to značilo jer je možda na terenu izgledao dosta hladno. Kada se sve završi on će statistički prestići sve u svakom teniskom parametru“, podvukao je Filipusis.
David Ferer, nekada treći teniser sveta i finalista Rolan Garosa, veruje da Rodžer Federer neće predstavljati veliku opasnost, ali da će Rafael Nadal biti spreman već za osvajanje Australijan opena.
„Biće veoma neizvesno sledeće godine. Đoković je jedan od najboljih na planeti. Problem sa Federerom je taj što neće igrati u Australiji a vrlo je moguće da neće ni na Vimbldonu. Trenutno, Novak igra dobro i zdrav je, ali mislim i da Nadal ima šansu da osvoji Australijan open“, podvukao je Španac.
 Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
SPORT
Španac je otpisao Đokovića, ali – šta kažu činjenice?
Novak Đoković na travi tokom meča sa Kevinom Andersonom na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
SPORT
Velika opasnost pred Đokovićevim vratima
Australijski teniser Bernard Tomić - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
SPORT
„Loš“ momak tenisa doživljava renesansu, a „krivac“ je – Novak Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala