- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Direktna pretnja protivniku: U Rusiji predlažu da se u Siriji rasporede brodovi sa „Cirkonima“

© Foto : Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje hipersonične rakete "Cirkon" sa fregate "Admiral Gorškov" u Belom moru
Lansiranje hipersonične rakete Cirkon sa fregate Admiral Gorškov u Belom moru - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Pratite nas
Šef komiteta za odbranu Državne dume Rusije Andrej Kartapolov smatra da bi ruski brodovi sa hipersoničnim raketama „Cirkon“ mogli biti raspoređeni u luci Tartus u Siriji kako bi se u potpunosti pokrilo Sredozemno more.

„Imamo bazu na Sredozemnom moru, imamo Hmejmim. Tamo ( u luci Tartus) takođe su raspoređeni obalski raketni sistemi, tamo se mogu nalaziti i brodovi naoružani hipersoničnim raketama 'Cirkon' koje će u potpunosti pokriti Sredozemno more“, rekao je Kartapolov u emisiji „Solovjov lajv“ na Jutjubu.

Kako je objasnio, vojne mere ne podrazumevaju nužno rat, nego i stvaranje direktnih pretnji protivniku u slučaju kojih će on odustati od daljih akcija.
„Dakle, kada shvate da postoji direktna pretnja uništenja njihovih udarnih sistema koji se nalaze u Istočnoj Evropi, kontrolnih sistema, njihovih grupa nosača aviona... A ima li smisla započinjati nešto ako je unapred izgubljeno? Oni su veoma osetljivi na poraze“, konstatovao je Kartapolov.
Podsetimo, ruske snage se u Siriji nalaze u skladu sa pozivom vlasti u Damasku i imaju dve baze — vazdušnu Hmejmim u području Latakije i morsku u Tartusu.
Mali protivpodmornički brod Povorino vojne pomorske baze Crnomorske flote ruske mornarice tokom taktičkih vojnih vežbi  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Glavni zaštitnik juga Rusije: Crnomorska flota drži na oku nikad veći broj NATO brodova /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala