- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

NIS planira ulaganje od 25 milijardi dinara u 2022.

© Sputnik / Aleksandar MilačićNIS petrol
NIS petrol - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Odbor direktora NIS-a usvojio je Biznis plan za 2022. godinu kojim su planirana ulaganja od 25 milijardi dinara.
Planiranim investicijama će se omogućiti dalji razvoj i modernizacija kompanije i realizacija ključnih projekata u veoma promenljivom makroekonomskom okruženju, saopštila je Naftna industrija Srbije.
Biznis plan potvrđuje nastavak realizacije ulaganja u sve segmente poslovanja, a najviše će biti investirano u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.
Značajan novac biće uložen u dalju modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, razvoj maloprodajne mreže i usluga u Srbiji i regionu, kao i u oblasti proizvodnje i trgovine električnom energijom.
NIS navodi da prioritet ostaju i investicije u zaštitu životne sredine i bezbednosti na radu, nastavak procesa digitalne transformacije, unapređenje operativne efikasnosti, kao i dalji razvoj sinergije sa HIP Petrohemijom.
U oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa NIS će nastaviti sa realizacijom programa u Srbiji, proširenjem projekta u Rumuniji i daljim razvojem projekta „Obudovac“ u Bosni i Hercegovini.
U preradi nafte uz rast obima prioritet su povećanje dubine prerade, i proizvodnja biogoriva.
Treća faza modernizacije Rafinerije u Pančevu obuhvatiće nastavak aktivnosti u vezi sa predstojećom rekonstrukcijom postrojenja katalitičkog krekinga i izgradnjom postrojenja za proizvodnju ETBE (visokooktanske komponente benzina).
NIS planira dalji razvoj maloprodajne mreže, realizaciju strateškog projekta rekonstrukcije i modernizacije skladišta naftnih derivata, kao i unapređenje kvaliteta robe i usluga.
„Puštanje u rad Termoelektrane-toplane Pančevo i nastavak aktivnosti u vezi sa projektom vetropark Plandište osnovni su razvojni projekti u oblasti energetike“, navodi se u saopštenju.
Rafinerija nafte u Pančevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
EKONOMIJA
NIS preuzeo pančevačku „Petrohemiju“ /foto/
Rafinerija nafte u Pančevu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
EKONOMIJA
Širom otvorena vrata Gaspromu: NIS će udahnuti novi život Petrohemiji
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala