- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Rusija se neće ponižavati i moliti Ameriku da ukine sankcije

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Rusija nikada nije molila SAD da ukinu sankcije, ona neće „trčati“ za Sjedinjenim Američkim Državama i ponižavati se, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu Jutjub kanalu „Solovjov lajv“.
„Mi nikada i nikoga nismo molili da nam ukinu sankcije. Mi se ni pred kim nećemo ponižavati“, rekao je on.
Kao odgovor na repliku voditelja da se Rusija na zvaničnom nivou u Americi smatra „neprijateljem“, Lavrov je rekao da je tačno da imaju takav odnos, ali da Rusija neće za njima trčati i moliti da ukinu sankcije i da je ne smatraju neprijateljem.
Ministar spoljnih poslova Rusije je dodao da rusko rukovodstvo ne planira da Rusiju pretvori u opkoljenu tvrđavu, između ostalog i zbog pritiska sankcijama.
Odnosi Rusije i zapadnih zemalja pogoršali su se zbog situacije u Ukrajini i oko Krima, koji se ponovo ujedinio sa Rusijom nakon referenduma održanog na poluostrvu. Zapad je Rusiji, optužujući je za mešanje, uveo sankcije.
Moskva je preduzela kontramere, pokrenula politiku zamene uvoza i više puta izjavljivala da je kontraproduktivno razgovarati sa njom jezikom sankcija. Rusija je takođe u više navrata izjavljivala da nije strana u sukobu u Ukrajini ni predmet Minskih sporazuma.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
RUSIJA
Lavrov najavio: Posle Nove godine počinje razgovor sa Amerikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala