- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik odgovorio na nove američke pretnje sankcijama

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da američke diplomate, pod izgovorom funkcionalnosti BiH, forsiraju njenu unitarizaciju, a da su kriminal i korupcija sumnjiv izgovor za eliminaciju političara koji ne pristaju na njihovu verziju BiH.
Komentarišući izjavu američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona da su „sankcije za one koji podrivaju stabilnost na Zapadnom Balkanu na stolu“ i da „nova verzija izvršne uredbe uključuje korupciju i mogućnost sankcionisanja onih koji podržavaju one koji podrivaju napredak“, Dodik je rekao da pretnje sankcijama od američkih službenika kako u BiH tako i van nje nisu ništa novo, kao što nije novost ni to da se godinama uporno mešaju u unutrašnja pitanja u BiH.
Pozivajući se na Dejtonski sporazum, upravo oni podržavaju njegovu devastaciju i razgradnju BiH na koju je Republika Srpska pristala 1995. godine, kazao je Dodik za Srnu.
„Nagledali smo se procesa koji su vođeni protiv neposlušnih političara, koji su nakon tih procesa postajali konstruktivniji partneri za taj deo međunarodne zajednice koju predvode SAD“, istakao je Dodik.
On je podsetio da je nedavno u BiH boravio pomoćnik ministra finansija SAD koji se sastao sa ministrom bezbednosti u Savetu ministara Selmom Cikotićem, protiv kojeg je nepunih mesec ranije podignuta optužnica za visoku korupciju.
„Sve to ne bi imalo obrise takve karikature da tema razgovora, kako se videlo iz medija, nije bila sankcionisanje kriminalnih grupa i kako SAD mogu pomoći BiH u borbi protiv organizovanog kriminala. Ako pomoćnik ministra finansija SAD nije znao ko je Selmo Cikotić, ambasador Nelson jeste“, naglasio je Dodik, preneo je portal RTRS.
Bosna i Hercegovina - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
REGION
„Na stolu su“: Ambasador SAD u BiH ponovo preti sankcijama
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
SRBIJA
Srbija se protivi sankcijama bilo kome u BiH, posebno Dodiku
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
REGION
Orban: Definitivno treba da sprečimo sankcije protiv Dodika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala