Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija se protivi sankcijama bilo kome u BiH, posebno Dodiku

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
Pratite nas
Srbija se protivi uvođenju sankcija bilo kome u BiH, posebno srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, jer sankcije ništa nikom dobro ne donose, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
"Podrazumeva se da ćemo se usprotiviti. Neretko ljudi imaju jednostran pristup prema BiH. Sankcije ne mislim da rešavaju bilo šta. Ne bismo podržali sankcije bilo kome u BiH. Sankcije nisu rešenje za bilo šta", rekao je Vučić sinoć gostujući u emisiji TV Prva.
Na pitanje da li može da utiče na Dodika da ne donosi odluke koje donosi, predsednik je rekao da prema srpskom članu Predsedništva BiH ima veliko poštovanje.
"Ne naređujem nikome, ne naređujem nikom ni u Vladi Srbije, ja ih najčešće molim, a oni to najviše mrze jer znaju da je onda to prekardašilo nešto", rekao je Vučić.
Precizirao je da Dodik živi u Srpskoj, a on živi u Srbiji, te da srpski član Predsedništva BiH najbolje zna ko je kome i šta obećavao i ko je šta potpisivao.
"Ne pada mi na pamet da tako razgovaram sa Dodikom", rekao je Vučić i konstatovao da Srpska ne može bez Srbije, kao ni da mi, kako je rekao, ne možemo da ucenjujemo Republiku Srpsku.
Istakao je da nikada neće u javnosti da napada političare u Srpskoj, jer misli da je to "loše, neodgovorno i da donosi katastrofalne posledice po naš narod".
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala