- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusko Ministarstvo: Netačni navodi da EU traži 290 milijardi evra kompenzacije od Rusije

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo za ekonomskih razvoj Rusije
Ministarstvo za ekonomskih razvoj Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pratite nas
Rusija planira da brani svoja pravila za nabavke u okviru procedura koje su na snazi u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), saopštila je pres služba ruskog Ministarstva za ekonomski razvoj, objasnivši da informacije o zahtevu od 290 milijardi evra nisu tačne.
„Zahtevi Evropske unije svode se na ukidanje ili modifikaciju određenih mera Ruske Federacije, za koje EU smatra da krše pravila STO. Evropska unija sa 290 milijardi evra procenjuje rusko tržište nabavki, a ne štetu prouzrokovanu Uniji. Štaviše, pravila STO ne podrazumevaju ‘isplatu’ nikakvih kompenzacija“, objasnili su u Ministarstvu.
U Ministarstvu su dodali da je Rusija u okviru svojih ranijih konsultacija sa EU, „Evropskoj uniji dostavila detaljna objašnjenja u vezi sa potpunom usklađenošću ovih mera sa obavezama Rusije prema STO. Svoja pravila za nabavke ćemo štititi u okviru odgovarajućih sudskih procedura“, istakli su u Ministarstvu.
Ranije su mediji preneli da je Evropska unija podnela žalbu STO, zahtevajući od Rusije 290 milijardi evra u vezi sa uvođenjem politike zamene uvoza.
Ulaz u sedište Svetske trgovinske organizacije u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SVET
SAD: Zamena uvoza u Rusiji ─ odstupanje od pravila STO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala