- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Uskoro ćete ih videti u našim jedinica“: Stefanović o ruskim raketama „kornet“

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaRuski antitenkovski sistem "Kornet"
Ruski antitenkovski sistem Kornet - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da će protivoklopne rakete „kornet“, koje su u četvrtak isporučene iz Ruske Federacije, biti montirane na srpsko borbeno oklopno vozilo „Miloš“ i druge oklopne transportere, čime će Vojska Srbije steći nove sposobnosti.
„Videćete ih uskoro u našim jedinicama, koje je Generalštab opredelio“, rekao je Stefanović.
On je za televiziju Pink naveo da će najvećim delom biti montirane na naša vozila, pre svega na ‘Miloš’, ali i na neke druge oklopne transportere, čime će dati novu sposobnost Vojsci i čime će, kako je istakao, naši vojnici biti još efikasniji u odbrani zemlje.
„Ne postoji nijedan tenk, niti oklopno vozilo koje bi moglo da nam zapreti, a da mi sa ovakvim sistemom ne možemo da uzvratimo, više nego adekvatno“, poručio je Stefanović.
Protivoklopne rakete „kornet“, kao što je i dogovoreno tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u novembru u Sočiju, stigle su u Srbiju pre Nove godine.
Predstavljaju jedan od najsavremenijih vođenih sistema naoružanja, dometa od osam kilometara, koji će dodatno osnažiti srpsku vojsku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
SRBIJA
Telefonski razgovor Putina i Vučića: Ruske rakete najbolje na svetu pojačale srpsku vojsku
Oklopno vozilo tigar sa protivetenkovskim reketnim kompleksom Kornet-D na paradi na Crvenom trgu u Moskvi za Dan pobede  - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Ruske rakete stigle u Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala