Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Telefonski razgovor Putina i Vučića: Ruske rakete najbolje na svetu pojačale srpsku vojsku

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju
Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.
Zahvalivši na čestitkama koje mu je uputio povodom novogodišnjih i božićnih praznika, predsednik Vučić je predsedniku Putinu poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u 2022. godini u korist blagostanja ruske države i ruskog naroda, kao i na dobrobit srpsko-ruske saradnje, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.
U razgovoru je istaknuta spremnost za dalju blisku saradnju Srbije i Rusije po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende.
Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte. U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali Petrohemija i Gasprom.
Predsednik Vučić je predsedniku Putinu zahvalio na isporuci protivoklopnih raketa „Kornet“, ocenivši da su te rakete ruske proizvodnje najbolje na svetu i, kao takve, veliko pojačanje za našu kopnenu vojsku.
Predsednik Vučić i predsednik Putin su razmotrili energetsku situaciju u Evropi i svetu, nastavivši razgovor vođen pre mesec dana u Sočiju. Predsednik Putin je predsedniku Vučiću pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa, te su dvojica državnika razgovarali o aranžmanu koji nam obezbeđuje dodatne količine gasa, stoji u saopštenju.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
SRBIJA
Vučić: Ruske „ubice tenkova“ su nepogrešive, sutra razgovaram sa Putinom
Oklopno vozilo tigar sa protivetenkovskim reketnim kompleksom Kornet-D na paradi na Crvenom trgu u Moskvi za Dan pobede  - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Ruske rakete stigle u Srbiju
Sastanak predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
RUSIJA
Uživo iz Sočija: „Istorijski dogovor o ceni gasa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala