- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kako se rešiti glavobolje kada je oblačno: Ruska doktorka otkriva u čemu je „trik“

© Foto : PIXBAYGlavobolja
Glavobolja - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
Pratite nas
Ruski oftamolog Irina Leščenko objasnila je za Radio Sputnjik zbog čega tokom oblačnog i kišnog vremena može da se oseti glavobolja i posavetovala kako da se izbegne taj problem.
Iza sivila oblačnih dana krije se jedna specifičnost na koju se retko skreće pažnja, istakla je ona.
Mala količina svetla negativno utiče na oči, napomenula je doktorka i istakla da loše osvetljenje može da dovede čak i do glavobolje.
„Svako ima svoje znake zamora očiju. Kod mene se, na primer, javlja pospanost. Odnosno, oči žele da spavaju, a ne glava. Kada ležeš da spavaš, one se zatvaraju, a mozak nastavlja aktivno da radi. Stalno imamo potrebu da trljamo i češemo umorne oči. Može da dođe i do bola u glavi ili očima“, objašnjava oftamolog.
Prema njenim rečima, glavobolje izazvane lošim osvetljenjem tokom tmurnog dana moguće je izbeći ukoliko se svetlo ne pali prema satu, već u skladu sa situacijom.
Veoma je važno imati dobro osvetljenje na radnom mestu. Tokom oblačnog dana ljudi čak u 10 ujutru ili u 12 sati uključuju veštačko svetlo kako bi očima bilo prijatnije. Kompjuter ili gedžeti imaju osvetljenje, ali to svejedno nije baš prijatno očima ako je u prostoriji mračno, a izvor svetosti samo gedžet“, naglasila je ona.
Glavobolja - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
DRUŠTVO
Kako da razlikujete običnu glavobolju i migrene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala