- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Teniski Maradona“ ne zna da pobedi Novaka: „Izluđuje vas džojstikom“

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLNovak Đoković i Dijego Švarcman
Novak Đoković i Dijego Švarcman - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković odigrao je šest mečeva u karijeri protiv Dijega Švarcmana, a prvi put dvojica tenisera susreli su 2014. godine. Posle sedam godina, Argentinac i dalje nije uspeo da nađe rešenje kojim bi pobedio prvog tenisera sveta.
Kada je zakoračio u ovu sezonu Novak Đoković odmah je na Australijan openu stavio do znanja da želi još jednu istorijsku sezonu.
Novak je imao teške rivale na tom putu, napete mečeve, ali na kraju je godinu ipak završio sa tri Grend slem pehara i ponovo zadivio kolege iz belog sporta, od kojih je jedan i Dijego Švarcman.
Argentinac, kom je nadimak „Peke“ iliti mali, prvi je meč protiv Novaka odigrao 2014. godine, od te sezone sastali su se još pet puta, ali svaki meč završio se u Đokovićevu korist. Kao jedan od glavnih razloga za to Švarcman je naveo kretanje prvog reketa sveta.
Đoković je nešto drugo, kao da kontroliše džojstik. Veoma je teško izdržati ono što radi, pogotovo promenu pravca. Dođe trenutak kada ne možete da ga pratite“ počeo je sa objašnjenjem „teniski Maradona“.
Fantastično kretanje i sposobnost da promeni pravac loptice Novak je pokazivao i ove sezone kada je odigrao neke od najlepših poena možda i u čitavoj karijeri, a u to se ranije i sam uveravao Argentinac.
„Način na koji menja pravce, na tom visokom teniskom nivou teško je razmišljati o promeni smera. Lopta dolazi brzinom od 100 kilometara na sat“, pojasnio je Švarcman.
Argentinac je istakao da Rafael Nadal i Rodžer Federer igraju atraktivniji tenis od srpskog asa, ali da je je „Novakov džojstik“ teže savladati.
„Možda ne privlači toliko ljudi koliko Rafa ili Federer, ali vas izluđuje sa tim džojstikom u ruci“, zaključio je Švarcman.
Australijski teniser Bernard Tomić - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
SPORT
„Loš“ momak tenisa doživljava renesansu, a „krivac“ je – Novak Đoković
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SPORT
Nemac poslao Novakove rivale u „penziju“ – brojke ne lažu
Dakhi Li - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SPORT
Korejac koji je napravio čudo i inspirisao Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala