- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac poslao Novakove rivale u „penziju“ – brojke ne lažu

© AP Photo / Rick RycroftBoris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016.
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković tokom ove sezone nadmašio je mnoštvo rekorda, a Boris Beker na kraju godine zaključio je da je srpski as došao do brojki kojima iza sebe ostavlja Rafaela Nadala i Rodžera Federera.
Tri Grend slema, najviše provedenih nedelja kao svetski broj jedan i stegnuta pesnica i kada je situacija bezizlazna. Sve je to obeležilo još jednu istorijsku sezonu Novaka Đokovića koju je pomno ispratio Boris Beker.
Nemac je trenirao Novaka i zajedno sa njim i izgradio neke od uspeha, pa je tako posle ostvarenih rekorda i brojki bivši teniser svetsan da Đokovićevi najveći rivali gube trku za zvanjem najvećeg svih vremena.
„Činjenica da njih trojica imaju po 20 Grend slemova je neverovatna i to niko neće ponoviti. Igraju jedan protiv drugoga već 15 godina. Nisu osvajali više Grend slemova samo zato što je drugi od njih to učinio. Brojevi jednostavno ne lažu. Kao bivši teniser znam koliko je broj nedelja na vrhu ATP liste važan, a Novak je tu jednostavno daleko ispred svih“, počeo je objašnjenje Beker za „ Eurosport“.
Dok su se Nadal i Federer ove godine mučili sa povredama, prvi reket sveta trudio se da ih sustigne u mnogim stavkama. Mnogima ipak najveći dokaz o uspehu Đokovića jeste rekord iz marta kada je prestigao Federera po broju nedelja provedenih na ATP vrhu.
„Da sva trojica sutra završe karijeru, Novak bi bio najveći ikada“, odlučan je Beker.
Iako je radio sa Novakom, Nemac je priznao da je najveći fan Rodžera Federera. Međutim iako izuzetno voli i poštuje njegov stil igre, Beker nije siguran koliko će Švajcarac moći da pruži posle operacija kolena.
„Mislim da njih dvojica moraju da razmisle koliko će se još zvati teniserima. Sa Rafom će to biti malo lakše nego sa Rodžerom. Nema većeg fana Federera od mene, ali ne znam kako će uspeti da se vrati posle operacije kolena u 41. godini. Uspeo je već neverovatne stvari, kada smo mislili da neće moći, zato ne bih isključio njegov povratak“, zaključio je Boris Beker.
Novak Đoković i Filip Krajinović tokom meča protiv Hrvatske u Dejvis kupu - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SPORT
Počnite godinu uz Srbiju i Đokovića – poznato kada Novak igra prvi meč u 2022.
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SPORT
„Đoković nikada nije bio kao Federer i Nadal“ – Nemac ruske krvi „pogodio u metu“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SPORT
„Đoković neće biti pod pritiskom da otkrije status“ – objavljene nove informacije iz Australije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala