- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Đoković nikada nije bio kao Federer i Nadal“ – Nemac ruske krvi „pogodio u metu“

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković i Aleksander Zverev
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Aleksandar Zverev, nemački teniser ruskog porekla, rekao je da Novak Đoković nikada nije bio miljenik medija, što je bio slučaj sa njegovim najvećim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.
Zverev je istakao da je situacija jednostavno bila takva, ali i da je moralo da dođe do promene jer rekorde koje je Đoković ostvario niko ne može da ignoriše.
Aleksandar Zverev o Novaku Đokoviću kao najboljem igraču sveta:
„Osvojio je isto toliko grend slemova kao Federer i Nadal. Ima više Masters titula. Ima više nedelja kao broj 1 na svetu. Samo ima više od svega – pobeđuje u svakoj kategoriji. Ne možete zanemariti ove brojke i rekorde. Igraju zajedno u isto doba, pa je jasno da se kaže, čisto sportski i po uspesima Novak je jednostavno ispred svih“, rekao je Zverev za Eurosport.
Na pitanje da li je Đoković u padu ili su on i Danil Medvedev postali bolji, rekao je da za sebe misli da je u prethodnih nekoliko godina izuzetno unapredio svoju igru.
„To ne vidim samo kada igram protiv Novaka, to vidim i kada igram protiv drugih. Razgovarao sam o ovome sa Novakom. Novak se oseća kao da je još uvek na vrhuncu karijere. Takođe mi je rekao da sada servira bolje nego ikada ranije, vidi svoju igru jednako dobro kao što je to nekada video, on nema nikakvih problema sa osnovne linije, ali mislim i da mi napredujemo.“
Zverev je istakao da, ako u ovom momentu Đoković, Federer i Nadal odu u penziju, nema dilemu – Srbin je najbolji, a za 2022. godinu očekuje da bude slična 2021.
„Ranije se uvek pričalo o Nadalu, Federeru i Đokoviću – sada su velike titule bile Olimpijske igre, US Open, Torino i Vimbldon, sve smo osvojili Medvedev, Đoković i ja. Ne očekujem da će sledeće godine biti drugačije.“
Zverev ističe da zna da nije daleko od prvog mesta na svetu, ali je svestan i da mora da osvaja velike turnire, pre svega Grend slemove.
„Situacija sa Novakom i Australijom je i dalje pod velikim znakom pitanja. Naravno da se nadam da će mu biti dozvoljeno da igra. to je vrlo jasno. Ima na hiljade matematičkih proračuna, ako on ne igra, a ja osvojim Australijan open, onda sam ja broj jedan na svetu i tako dalje i tako dalje. Na kraju dana, sada nije vreme da razmišljam o tome, sada je vreme da se pripremim najbolje što mogu da bih fizički mogao da izdržim tu trku“, zaključio je Zverev.
Novak Đoković i Saša Zverev, četvrtfinale Australijan opena  - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Đoković misteriozan, Zverev jasan: „Uradite sve što treba zbog Novaka!“
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Sistem ima skriveni način za sabotažu Đokovića
Aleksandar Zverev, nemački teniser, posle pobede nad Novakom Đokovićem u Torinu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Zverev o Đokoviću: S obzirom na to odakle je došao...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala