- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkrivena bahatost bogataša – šta se krije iza „gastroenteritisa“

© AP Photo / Francois MoriLeo Mesi na debiju za PSŽ protiv Remsa
Leo Mesi na debiju za PSŽ protiv Remsa - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Pari Sen Žermen je iz korena promenio prilike u fudbalskom svetu, ogromne količine arapskog novca su se ulile u francusku prestonicu, ali tamo ništa ne funkcioniše kako bi trebalo, o čemu svedoče i otkrića koja je u javnost izneo renomirani „L'Ekip“.
Stotine miliona raznoraznih novčanica arapski biznismeni su uložili u Pari Sen Žermen ne bi li u Francusku doneli trofej osvajača Lige šampiona, ali se to ne događa – nije izvesno ni da će.
Iz godine u godinu Pariz dobije još neko zvučno ime za stanovnika, ali su proteklog leta stvari eskalirale.
U Pariz su, bez obeštećenja bivšim klubovima, ali za velike plate, stigli igrači poput Đanluiđija Donarume, najboljeg golmana sveta, Lionela Mesija, jednog od najboljih ikada i Žoržinja Vajnalduma, fudbalera oko koga je Liverpul nameravao da gradi budućnost.
I tu su se pojavili problemi – zvezdama se dopuštaju stvari koje nemaju „redovni“ članovi tima.
„L'Ekip“ piše da je veliki skandal izazvao Lionel Mesi, nakon dobijanja (ne)zaslužene sedme Zlatne lopte odlučio je da se „opusti“ i proveo je noć u provodu sa saigračima, pritom ne došavši na trening.
„Mesi nije prisustvovao treningu zbog gastroenteritisa“, glasilo je saopštenje Parižana, iako je bilo jasno da je Argentinac preterao u veselju i da nije bio u stanju da se pojavi na treningu, iako je, kao sedmostruki osvajač Zlatne lopte, u obavezi da bude primer.
Svakako on to jeste, ali ne na pravi način, što je na svojoj koži osetio i njegov zemljak, trener Maurisio Poketino.
Sjajni stručnjak se već pokajao zbog dolaska u Pariz jer se više od svog posla bavi mirenjem posvađanih sujeta bahatih i prebogatih zvezda – pa čak i kada su u pitanju golmani.
Dolazak Donarume je bio šokantan iz prostog razloga što je on iz matičnog Milana, sa vrednošću od 60 miliona, kao 22-godišnjak, stigao u Pariz bez obeštećenja, što je postavilo pitanje finansijskog fer-pleja i mogućeg postojanja situacije „nelojalne konkurencije“.
Prvi golman tima Kejlor Navas se nije bunio zbog dolaska konkurencije, piše „L'Ekip“ i prihvatio je da čuvari mreže budu rotirani, ali se to nije svidelo Donaruminim drugarima u timu koji su stavili pod znak pitanja Poketinovu strategiju.
Probleme, kako se navodi, najviše pravi „južnoamerički gang“ koji je čak ubedio Kilijana Mbapea da odbije novi ugovor i pojača glasine o tome da želi da ode u Real Madrid, dok je istovremeno Nejmar, kao glavna zvezda tima, bio nezadovoljan novom, povučenijom ulogom i čak se nije pojavljivao na događajima gde je njegovo prisustvo bilo obavezno.
PSŽ ima tim vrednosti od gotovo milijardu evra, ali je izvesno da preveliki novac ne može da donese mir i dobru atmosferu – što je evidentno i kroz rezultate ekipe pa su nedavno zabeležena i dva iznenađujuća remija, u duelima sa Nicom i Lansom.
Pravi ispit PSŽ će imati u prvom kolu nokaut faze Lige šampiona gde je rival Real Madrid, u kom je Karlo Ančeloti napravio sve ono što u Parizu ne postoji – sjajnu atmosferu u kojoj svaki igrač dobija šansu i zna svoju ulogu.
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Don je vratio krunu „kralju“, i „oživeo“ mladog Srbina – sada je bar saučesnik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala