- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Don je vratio krunu „kralju“, i „oživeo“ mladog Srbina – sada je bar saučesnik

© AP Photo / Manu FernandezKarlo Ančeloti
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Karlo Ančeloti uspeo je da podigne Real Madrid na viši nivo sa postojećim fugalerima, i u tome se ogleda sva veština Italijana.
Nanizao je Real Madrid kao od šale deset pobeda u svim takmičenjima, pobegao je Sevilji na velikih osam bodova prednosti posle 17 odigranih kola, dok je u madridskom derbiju u nedelju veče rutinski savladao gradskog rivala Atletiko (2:0).
Don Karlo je učinio Real ubojitijim u napadnim tranzicijama, dok je pojedinačno Vinisijusa Žuniora podigao na daleko, daleko viši nivo.
I ne samo to, uspeo je Ančeloti da napravi strašan defanzivni bedem pred golom Tiboa Kurtoe koji čine David Alaba i Eder Militao.
Bivši univerzalac Bajern Minhena i reprezentativac Austrije David Alaba, uglavnom je zbog brzine dejstvovao po levoj strani, ali ga je Ančeloti prekomandovao u srce odbrane i napravio je pun pogodak.
Naravno, kada zatreba pomeri se Alaba skroz levo do aut linije i tada je takođe podjednako koristan za ekipu, jer oštri centaršutevi i pretrčavanja rivala ne izostaju.
I Luka Jović je konačno vaskrsao kod Karla koji mu je posle dugo vremena ukazao poverenje, a Srbin mu je uzvratio na pravi način.
Nadomestio je izostanak povređnog Karima Benzeme u duelu sa Real Sosijedadom (2:0), kada je ušao u igru s klupe – postigao gol, upisavši i asistenciju.
Posle toga, srpski reprezentativac bio je starter u Ligi šampiona protiv Intera, da bi i u gradskom derbiju sa Atletikom ušao umesto Fracuza na poluvremenu, pa Ančelotijeve pohvale ni tada nisu izostale.
Luka još ne igra na očekivanom nivou, ali bar više nije statista, već saučesnik u uspesima.
Real je pod komandom Italijana, koji je sa Milanom osvojio Ligu šampiona, isto je učinio i sa kraljevskim klubom 2014. godine, na 17 utakmica u Primeri zabeležio 13 pobeda uz tri remija i samo jedan poraz, a gol-razlika je 39:15.
Ančeloti je i direktan krivac što je eksplodirao dugo osporavani Brazilac Vinisijus Žunior koji je na 17 utakmica čak deset puta u Primeri bio strelac, a ima i pet asistencija.
U tandemu sa Benzemom je postao ubitačan, dok Francuza odmenjuje i kada ga nema. Tada Brazilac, koji je po vokaciji krilni napadač, preuzima sav teret na sebe i teroriše rivale.
Puca od samopouzdanja Vinisijus, pa ne čudi što ga madridski mediji dižu u nebesa zbog životne forme u kojoj se nalazi, a Ančeloti poručuje da može da bude najbolji na svetu.
„Vinisijus ima nešto posebno u nogama. Ne iznenađuje me njegov kvalitet, znao sam koliko je dobar u driblanju, u situacijiama jedan na jedan. Ali, sve je iznenadio sposobnošću da postiže golove. Pokazao je sada ono što nikada ranije nije. Napravio je još jedan korak napred kako bi postao najbolji na svetu“, rekao je don Karlo.
I zaista Brazilac iza sebe ima impresivnu statistiku na poslednjih sedam utakmica u Primeri, gde je postigao pet golova uz dve asistencije.
Real je odličan i u Ligi šampiona, što potvrđuje nedavna pobeda nad Interom (2:0) u borbi za prvo mesto i plasman u osminu finala gde će se posle neviđenog skandala na žrebu sastati sa Pari Sen Žermenom, a prvobitno je trebalo da Madriđani odmere snage sa Benfikom.
Trofej Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Epilog skandala – tri blokbastera!
Navijači Legije iz Varšave - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Srbin usred skandala u Poljskoj – huligani maltretirali igrače: „Uplašeni su, ne žele da pričaju“
Dušan Vlahović proslavlja gol za Fiorentinu protiv Salernitane - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Srbi ne staju – neverovatni Vlahović na korak do Ronalda! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala