Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Milanović: Založiću se da Kosovo priznaju sve članice EU

© AP Photo / JUSTIN TALLISZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je u Prištini da ne razume zemlje članice EU koje nisu priznale Kosovo, navodeći da će se lično založiti da se to ispravi.
Milanović je na konferenciji za novinare, posle sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, rekao da su ljudi malo informisani o Kosovu, objavio je „Reporteri“.
„Meni lično Kosovo je draga država. Kosovo je zemlja koja će vrlo brzo u političkom pogledu moći da se pridruži međunarodnim organizacijama. Iznenađujuće je koliko se malo zna o Kosovu čak i u zemljama EU“, kazao je Milanović.
Vjosa Osmani je izjavila da je sa Milanovićem razgovarala o produbljivanju, kako je ocenila, odličnih odnosa Prištine i Zagreba.
„Smatramo Hrvatsku velikim prijateljem Kosova. Zahvalna sam Hrvatskoj zbog vakcina koje su nam donirane i solidarnosti u vezi sa nesrećom u Slavonskom Brodu. Naša zemlja je jasno naznačila da je naša vizija članstvo u evroatlantskim strukturama, zbog čega cenimo podršku Hrvatske“, rekla je Osmanijeva, preneo je portal „Kosovo onlajn“.
Milanović je jutros stigao u dvodnevnu posetu Prištini, a najavljen je i susret sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Hrvatski predsednik će se sastati sa stanovnicima Janjeva, gde u najvećem broju žive Hrvati.
Badnje veče po Gregorijanskom kalendaru Milanović će provesti sa pripadnicima Hrvatskih oružanih snaga u okviru misije Kfor na Kosovu i Metohiji.
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
REGION
Šta je Milanović rekao hrvatskim vojnicima pred odlazak na Kosmet
Hrvatska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
REGION
Slanje 130 hrvatskih vojnika na tzv. Kosovo - nova svađa u Hrvatskoj
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala