- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Slanje 130 hrvatskih vojnika na tzv. Kosovo - nova svađa u Hrvatskoj

Hrvatska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Nova svađa između hrvatskog predsednika i ministra odbrane, a ovaj put zbog slanja 130 pripadnika hrvatske vojske na tzv. Kosovo.
Svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR-a održao se u kasarni "132. brigade Hrvatske vojske" u Našicama. Svečanosti je trebalo da prisustvuje i hrvatski ministar odbrane, Mario Banožić, ali se on nije pojavio zbog neslaganja sa predsednikom Zoranom Milanovoićem oko prisustva novinara.
Novinarima se tako obratio, nakon ceremonije, Milanović koji nije ni želeo prisustvo novinara.
Nakon što je odustao od odlaska u Našiće, Banožić se oglasio na svom fejsbuk profilu porukom da je od ceremonije odustao jer, kako kaže, ne želi da učestvuje u igrokazu Milanovića, a pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta u okviru Kfora poželeo je srećan put i uspešnju misiju.
Milanović, koji nije želeo novinare u Našicama, onima koji su tamo došli je nakon ceremonije rekao da je danas odlučio da se "dnevna politika ne događa u kasarni" .
Na pitanje zašto se obraća novinarima, ako nije želeo prisustvo medija, Milanović je rekao da događaj nije ni predviđen za medije.
"Ministar neće govoriti dok ne vrati brigadira u sistem, ne dozvoljavam iskaljivanje na oficirima, s lažnim obrazloženjem... Medijima nije rečeno da ne mogu da dođu, već da ne mogu da uđu. Nemate o čemu da izveštavate, ono što se dogodilo unutra je snimljeno, i dobićete sve. Neću dopustiti dnevnu politiku, i HDZ-ovce....", preneli su hrvatski mediji.
Ministar se, kazao je Milanović, najavio i kao "poslednji sitni lopov" on ne dolazi, ostavio je svoje ljude na cedilu.
Šef hrvatske države je komentarisao i najavljene navodno hitne letove ministra Banožića i optužio ga da, kako je rekao, "leti, da mu se ne bi ohladila janjetina u Tisnom gde mu tata ima vikendicu...". Ako, kazao je Milanović, to ne smeta njegovim kolegama koji se voze šinobusom, "onda me baš briga". "Ali ne može se to događati bez pisanog traga, to je strašno šta (Banožić) radi".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala