- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjanova o skidanju kanala „RT-a“ sa emitovanja u Evropi: Spremamo odgovor Berlinu

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaGlavna i odgovorna urednica RT i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan
Glavna i odgovorna urednica RT i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Rusija priprema odgovor Berlinu koji je primorao evropskog satelitskog operatora da ukloni „RT DE“ iz emitovanja, izjavila je glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan.
„Pripremamo odgovor Nemcima. Zaista se nadam da će ga ovog puta stvarno biti“, napisala je Simonjanova na Telegram kanalu.
Situaciju sa „RT DE“ prokomentarisao je i generalni direktor „RT-a“ Aleksej Nikolov. Kako kaže, to se dogodilo brzo, kanal nije stigao ni nedelju dana da emituje program.
„Radi se o tome da kada smo počeli sa emitovanjem, vrlo detaljno smo sa našim međunarodnim advokatima i velikim kompanijama razradili pitanje o tome kako bi sve bilo po zakonu“, rekao je Nikolov.
S tim u vezi, istakao je da je licenca za emitovanje dobijena u potpunosti u skladu sa zakonom.
„Odmah nakon toga je nemački regulator počeo da na razne načine vrši pritisak na one koji nam na neke načine pružaju usluge za distribuciju kanala, smatrajući da naša lincenca nije dobijena po pravilima. Zapravo nisu ni objasnili zbog čega navodno nije dobijena po pravilima“, dodao je.
Ranije je nemački regulator za medije MABB primorao evropskog satelitskog operatora „Eutelsat 9B“ da ukloni sa svoje platforme novi televizijski kanal na nemačkom jeziku „RT DE“ koji emituje program iz studija u Moskvi.
S tim u vezi, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da će Moskva odgovoriti na taj potez.
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
RUSIJA
„RT“ najviše problema ima u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala