- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat srušio rekord srpske legende, ali je meč obeležio bizaran crveni karton /video/

© AP Photo / Angel FernandezIvan Rakitić
Ivan Rakitić - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Hrvatski fudbaler i vezista Sevilje Ivan Rakitić je u remiju sa Barselonom (1:1) oborio rekord Miroslava Đukića po broju utakmica u Primeri. U zaostalom meču četvrtog kola La Lige popularni Raketa se našao od prvog minuta na terenu sa kapitenskom trakom, što mu je bio 369. meč, te sada ima jedan više od Srbina.
Miroslav Đukić je u Španiji proveo 14 godina igrajući fudbal, branio je boje Deportiva La Korunje, Valensije i Tenerifea sa kojima je osvojio šest trofeja.
S druge strane, Ivan Rakitić je u dresu Barselone upisao 200 nastupa, dok je za Sevilju, čiji je član bio u dva navrata, upravo u remiju sa Kataloncima u utorak uveče na „Ramon Sančes Pishuanu“ stigao do 169. utakmice.
Utakmica je protekla izuzetno mirno tokom prvih 45 minuta gde su postignuta oba pogotka, ali je nastavak bio buran. Papu Gomez je u 32. minutu doneo prednost Andalužanima, da bi Arauho posle prekida doneo izjednačenje pred sam odlazak na odmor.
Naime, Francuz Kunde je prilikom jednog auta pobesneo zbog Đordija Albe koji mu je bio izuzetno blizu i sa kojim je imao dva bliska susreta, da bi na kraju uzeo loptu i rukama pogodio levog beka Barselone u lice.
Glavni arbitar Karlos del Sero Grande pokazao mu je direktan crveni karton, pa je Sevilja od 64. minuta bila sa igračem manje na terenu.
Ipak, izdržali su izabranici Đulena Lopetegija da odbrane sopstveni gol pred naletima Katalonaca koji su šutirali čak 23 puta ka golu, od čega je sedam udaraca išlo u okvir gola, a Osman Dembele je pogodio čak i unutrašnju stativu.
Što se Rakitića tiče, koliko je veliki njegov rekord, možda najbolje oslikava činjenica da Luka Modrić, jedna od ikona Real Madrida, ima 273 utakmice za kraljevski klub.
Osim Rakitića i Đukića u Top 10 rekordera Primere sa prostora bivše Jugoslavije nalaze se još: Darko Kovačević, Savo Milošević, Veljko Paunović, Slaviša Jokanović, Luka Modrić, Meho Kodro, Janko Janković i Davor Šuker.
Aleksandar Kokorin - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SPORT
„Nevaljali Rus“ na meti podsmeha: „Zar naš Saša nije divan?“
Predsednik FIFA Đani Infantino - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SPORT
Sukob generacija, Evrope i „ostatka sveta” – ima li mesta za „radikalne promene”?
Uroš Račić - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SPORT
Mladi Srbin dobio „ukor“: „Da se ne ponovi!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala