- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijska pobeda Uba u Ligi šampiona

© Foto : Vladimir Marković / OSSOdbojkašice Uba
Odbojkašice Uba - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Odbojkašice Uba pobedile su mađarsku Fatum Njiređhazu sa 3:0, po setovima 25:21, 25:20 i 25:23, u trećem kolu Lige šampiona. Srpskom predstavniku ovo je prva pobeda u istoriji u eliti.
U prvom periodu igre prednost se smenjivala od samog početka. Napravile se odbojkašice Uba seriju od tri poena i povele sa 15:12. Greškama iz napada, izabranice Marijane Boričić, dopustile su protivničkoj ekipi da poravna rezultat.
Usledila je igra poen za poen, a kuvanjem Ane Jakšić i odličnim napadom Aleksandre Gligorić, Ub je napravio vođstvo od 22:19. Tačku na ovaj set stavila je Sofija Medić sjajnim blokom i donela svom timu vođstvo od 1:0.
Povela je Njiređhaza na početku drugog seta, ali su Ubljanke brzo došle do izjednačenja, a potom i preokrenule rezultat u svoju korist. Nije se predavala protivnička ekipa, već je došla do svoje igre i povele sa 18:15.
Međutim, ekipa iz Uba je imala odgovor, servisima Ljubice Kecman i sedam uzastopnih poena stigle su do šest set lopti. Bila je uspešna u napadu Sara Pavlović i Ub je duplirao svoju prednost.
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SPORT
Terzić za Sputnjik o „odlasku“: Ako se to desi, prvo će saznati Savez
U trećem periodu igralo se poen za poen do same završnice. Viđena je velika borba i sa jedne i sa druge strane. Pri rezultatu 21:21, još jednom raspoložen tehničar Uba, Ana Jakšić, osvaja poen kuvanjem i usledila je neizvesna završnica. Ipak, odbojkašice Uba prve stižu do set, a ujedno i meč lopte. Tačku na ovu utakmicu stavila je Sofija Medić as-servisom i sa 25:23 Ub je zabeležio svoju prvu pobedu u Ligi šampiona.
Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašena je Ana Jakšić, a rekla je da očekuje još veći broj pobeda.
„Mislim da nam je ova pobeda bitna zbog naše lige i da se vratimo u domaće prvenstvo u što boljem ritmu. Igrale smo opušteno, Liga šampiona za nas nema neki veliki značaj, ali idemo dalje i nadam se da ćemo ostvariti što veći broj pobeda“, rekla je Jakšić.
Najefikasnija u ekipi Uba bila je Ljiljana Ranković sa 11 poena, dok se u protivničkom timu najviše istakla Nikola Radosova sa 13.
Terzić za Sputnjik o „odlasku“: Ako se to desi, prvo će saznati Savez
Prevrnuo se autobus sa srpskim odbojkašicama – građani ih spasavali
Srpski tim namučio turskog giganta, ali su Maja i Tijana bile prejake /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala