- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask otkriva „najveću pretnju modernoj civilizaciji“

© AP Photo / Jae C. HongOsnivač kompanije "Tesla" Ilon Mask
Osnivač kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Izvršni direktor „Tesle“ i „Spejs Iksa“ Ilon Mask kritikovao je „preteranu političku korektnost“ u intervjuu za konzervativnu satiričnu veb-stranicu Babilon Bi, nazivajući političku korektnost jednom od najvećih pretnji civilizaciji.
Mask je u intervjuu protestovao zbog pokušaja zabranjivanja komičara Dejva Čapela koji je kritikovan i osuđen zbog svojih transfobičnih šala – i rekao da je „virus buđenja uma verovatno jedna od najvećih pretnji modernoj civilizaciji“.
„Trebalo bi da je u redu biti duhovit. Politička korektnost u suštini želi da komediju učini ilegalnom, što nije kul“, rekao je milijarder, pitajući se: „Da li želimo društvo bez humora koje je jednostavno prepuno osuda i mržnje?“
„U svom srcu, preterana politička korektnost izaziva podele, isključuje i mrzi. U osnovi daje zlim ljudima... štit da budu zli i okrutni, oklopljeni lažnom vrlinom“, obrazložio je Ilon Mask, prenosi RT.
Mask je takođe prokomentarisao i metaverzum kolege direktora tehnologije Marka Zakerberga: „Mislim da smo daleko od gubljenja u metaverzumu. Zvuči pomalo neuobičajeno.“

„Ne želim da budem kao neki matori osobenjak koji odbacuje internet“, rekao je Mask, dodajući, međutim, da trenutno „ne vidi ubedljivu metaverzum situaciju“.

Matriks - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SVET
Virtuelna nekretnina u metaverzumu prodata za 2.4 miliona dolara
Majmun kome su ugrađeni čipovi u mozak igra video-igru putem misli - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SVET
Mask otkrio kada će početi sa ugradnjom mikročipova u ljude
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala