Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić u Tirani: Niko ne može da zaustavi „Otvoreni Balkan“

© Sputnik / Lola ĐorđevićOtvoreni Balkan
Otvoreni Balkan - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Tiranu, na plenarnoj sednici u okviru „Otvorenog Balkana“, da je siguran da niko ne može da zaustavi tu inicijativu.
Vučić je rekao da inicijativa „Otvoreni Balkan“ stvara osnovu za budućnost dece i bolji ekonomski razvoj Severne Makedonije, Albanije i Srbije.
„Verujem da je ovo jedna od najvećih ideja u današnjoj Evropi. Sada sam 100 odsto siguran da niko ne može da zaustavi ovu inicijativu“.
Uz zahvalnost svima koji su učestvovali u pripremi sporazuma koji će biti potpisani tokom dana, a odnose se na lakši protok ljudi i roba između tri zemlje, Vučić je rekao da su to veliki rezultati za dobrobit svih, navodeći da se time otvaraju granice između ljudi.
„Šta god da budemo radili, najvažniji cilj je povezivanje ljudi“, poručio je predsednik Srbije.
Vučić se osvrnuo na radne dozvole, ističući da je to važna tema, a kao primer dao je kompaniju „Krombert-Šubert“, koja ima svoja postrojenja u Srbiji i Severnoj Makedoniji.
„Proširenjem tržišta rada privući ćemo više kompanija sa zapada i istoka, jer ćemo moći da ponudimo više i bolju obrazovanu radnu snagu iz sve tri zemlje. Garantujem da ćemo u godinama koje dolaze videti značajno veće privlačenje direktnih stranih investicija kod nas“, kazao je Vučić, preneo je Tanjug.
Srbija osvanula u bojama srpske zastave - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SRBIJA
Vučić se iz Tirane oglasio o paljenju srpskih zastava
Aleksandar Vučić, Edi Rama i Zoran Zaev - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SRBIJA
Rama, Vučić i Zaev uputili poruku regionu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala