Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se iz Tirane oglasio o paljenju srpskih zastava

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrbija osvanula u bojama srpske zastave
Srbija osvanula u bojama srpske zastave - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani gde će se sastati sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, u okviru regionalne inicijative za saradnju Otvoreni Balkan. Tokom svog boravka u Albaniji oglasio se i o paljenju srpskih zastava na jučerašnjem protestu u albanskoj prestonici.
"Znam da većinu ljudi interesuje šta ću da kažem oko paljenja zastava, ali racionalno posmatrano, moramo da gledamo u budućnost i da razumemo kada se oni ljute kada mi palimo njihove zastave, a to se desilo pre dolaska Edija Rame u Srbiju. Neću da ulazim u njihove unutarpartijske razloge, ali naravno da je nedopustivo da skrnavite simbole i mislim da je Albanija reagovala promptno, ozbiljno i odgovorno i to je naš posao, takođe, da učinimo", rekao je Vučić za RTS.
Podsetimo, u ponedeljak na protestu koji je organizovao bivši albanski premijer Salji Beriša, a koji je usmeren protiv dolaska srpskog predsednika Aleksandra Vučića i održavanja sastanka u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, zapaljena je i izgažena srpska zastava.
Mediji su preneli da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su zapalile srpsku zastavu.
Albanija poslala vojsku i policiju na aerodrom u Tirani da spreče štrajk kontrolora leta - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
REGION
Uhapšene dve osobe koje su zapalile srpsku zastavu u Tirani
Edi Rama pokazuje prstom - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
REGION
„Neka ih je sramota“: Rama oštro reagovao zbog protesta, početni deo samita večeras u Elbasanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala