- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ugledni hrvatski filmski kritičar: Dva najbolja filma u regionu stižu iz Srbije

© FotoPublika u Istri imaće priliku da vidi i film "Južni vetar", u kome glavnu ulogu tumači Miloš Biković.
Publika u Istri imaće priliku da vidi i film Južni vetar, u kome glavnu ulogu tumači Miloš Biković. - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Hrvatski filmski kritičar Nenad Polimac ocenio je filmove „Južni vetar: Ubrzanje“ Miloša Avramovića i „Toma“ Dragana Bjelogrlića kao dva najbolja u regionu.
Najbolji film po mišljenju hrvatskog kritičara je Avramovićev „Južni vetar: Ubrzanje“ sa Milošem Bikovićem, Jovanom Stoiljković i Mikijem Manojlovićem u glavnim ulogama.
„Nastavak velikog hita o momku koji krade automobile zato što u njima uživa snimljen je s puno većim budžetom, ali mnogi i dalje preferiraju original… Finale će vas sigurno šokirati, jer tako nešto već dugo niste videli u nekom proizvodu iz regiona“, piše Polimac za Jutarnji list.
Drugi je po njegovom izboru Bjelogrlićev biografski film o jugoslovenskom boemu Tomi Zdravkoviću, u kojem uloge tumače Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina i Andrija Kuzmanović.
„Biografski film o Tomi Zdravkoviću, pevaču koji je mudro vrludao između narodnjaka i šlagera, zbog čega je imao izuzetno veliki krug poklonika u svim krajevima bivše Jugoslavije“, navodi Polimac.
Po mišljenju mnogih, ovakav redosled najboljih filmova na listi Nenada Polimca veliki je uspeh za srpski film, jer hrvatski kritičar spada među najuglednije filmske kritičare na ovim prostorima, prenosi Jutarnji list.
Ekipa filma Toma - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Zašto ceo region plače dok gleda „Tomu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala