Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista održala hitnu sednicu

© AP Photo / Bojan SlavkovicKosovska policija u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska policija u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Na hitnoj sednici opštinskog odbora Srpske liste u Štrpcu donet je zaljučak u kome se najoštrije osuđuje način na koji je policija izvela akciju danas u Štrpcu a u kojoj su deca i porodice funkcionera Srpske liste bile izložene brutalnim upadom u njihove domove i zastrašivanjem u ranim jutarnjim satima.
Saopštenje Srpske liste prenosimo u celini.
"Činjenica je da je ceo proces mogao da se uradi na drugačiji način, ali je očigledno nekom bila potrebna medijska i filmska predstava kako bi se ne samo zastrašile porodice naših istaknutih funkcionera, već kako bi se poslala i poruka svim drugim građanima da nakon akcija na severu, sada u jednoj većinsko srpskoj opštini na jugu, se sprovode slične akcije pod izgovorom borbe protiv korupcije.
Nije prvi put da se upravo u našoj opštini sprovode ovakve akcije, ali se unazad uvek pokazalo da su one bile više kao spektakl za javnost, a manje kao zaista borba protiv kriminala i korupcije. Narod Štrpca, njeni građani, su duboko uznemireni zbog svega onoga što je danas moglo da se vidi u Štrpcu. Blokada institucija gde je Opština Štrpce bila tokom celog dana zatvorena kao i blokirane ulice tokom celog jutra vratila su nas u vreme za koje smo mislili da je davno iza nas.
Opštinski odbor Srpske liste, svi njeni članovi, pružaju nedvosmislenu podršku svim privedenima članovima Srpske liste i njihovim porodicama. Znamo i verujemo da će se dokazati da su optužbe protiv njih neosnovane. Celokupnu situaciju i način na koji je sprovedena akcija vidimo kao atak na sve nas, atak na Srpsku listu, na Bratislava Nikolića koji se godinama borio i izborio za mir i suživot, da opština Štrpce danas bude primer multietničnosti na Kosovu, što očigledno nekom smeta. Takođe, ovo je svojevrstan udar i na novo opštinsko rukovodstvo koje je od prvog dana krenulo da radi u interesu građana, da probleme rešava institucionalno, da se pitanje Brezovice kao i druga pitanja reše na način da se izbegnu bilo kakvi problemi što, ponavljamo, očigledno nekome ne ide u prilog.
Ujedno poručujemo i sejačima mržnje u opštini Štrpce, onima koju se raduju i tokom celog dana na razne načine pozdravljaju brutalne upade u porodične domove naših sunarodnika, da će pravda pobediti, pobediće ih srpski narod kao što smo ih i do sada pobeđivali", navedeno je u saopštenju.
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SRBIJA
Štrpce u blokadi, do zuba naoružani specijalci Rosu privode Srbe: Petković o „novom teroru Kurtija“
Nije u pitanju prodaja, ili privatizacija, već koncesija, kaže zamenik gradonačelnika opštine Štrpce - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SRBIJA
Uplašeni smo! Srbi iz Štrpca svedoče o upadu prištinskih „komandosa“ koji očekuju i – pojačanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala