- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Vašington i London poslali tim sajber-stručnjaka da zaštite Ukrajinu od Rusije

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
SAD i Velika Britanija su poslale u Ukrajinu tim sajber-eksperta kako bi pomogli zemlji da se zaštiti od mogućih sajber-napada, piše „Njujork tajms“.

„Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija su bez preterane buke poslale u Ukrajinu sajber-stručnjake nadajući se da će pripremiti zemlju na to što bi, po njihovom mišljenju, mogao da bude sledeći korak ruskog predsednika Vladimira Putina, odnosno sajber-napade usmerene na onesposobljavanje energetskih mreža, bankarskih sistema i drugih važnih elemenata ekonomije i ukrajinske vlade“, navodi američki list.

„Njujork tajms“, pozivajući se na procene američke obaveštajne službe, piše da bi Moskva na taj način mogla da pokuša da prikaže predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog kao „nesposobnog i bespomoćnog, a možda i da obezbedi izgovor za invaziju“.
Sa svoje strane, portparolka britanske vlade saopštila je za medij da je pomoć odbrambene prirode. U isto vreme, američka administracija je navela za list da vlasti SAD „odavno podržavaju napore Ukrajine usmerene na jačanje sajber-zaštite i povećanje sajber-otpornosti“.
Vlade obeju zemalja nisu iznele detalje o timu eksperata, dodaje „Njujork tajms“.
Zapadne zemlje i Kijev u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.
Ukrajinski vojnik  - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
SVET
Otkriveno koliko milijardi dolara je Amerika potrošila na Ukrajinu od 2014. godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala