- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Prvi saslušani u Tužilaštvu BiH u slučaju „napad na ustavni poredak“: Osumnjičeni – lideri Srpske

© tuzilastvobih.gov.baZgrada Tužilaštva BiH
Zgrada Tužilaštva BiH - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Predsednik opozicione Socijalističke partije Srpske Goran Selak je, u svojstvu svedoka, saslušan u Tužilaštvu BiH koje je pokrenulo istragu protiv zvaničnika iz Republike Srpske zbog navodnog napada na ustavno-pravni poredak.
Prema toku saslušanja, postupajući tužilac Oleg Čavka tretira sve materijale i akte koji su bili pred poslanicima Narodne skupštine, ne samo na posebnoj sednici Parlamenta, a odnose se na vraćanje Dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj.
Selaku koji je iskaz dao u svojstvu svedoka, predočeni su navodni osumnjičeni iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.
„Meni je predočeno da su osumnjičeni predsednici svih političkih partija, kao i predlagači informacija i zaključaka, kao i deklaracije. Pored predsednika političkih partija, tu je i predsednica Republike Srpske kao osumnjičena, predsednik Vlade i šefovi poslaničkih klubova“, rekao je Selak.
Kaže da ne vidi svrhu današnjeg pozivanja, jer sve što ga danas pitali su opšte stvari koje su poznate u javnosti.
„Ja sam preneo one opštepoznate stavove, stavove institucija Republike Srpske i svakako dao sam izjavu da sam za jačanje institucija Republike Srpske, za jaku i stabilnu Srpsku u okviru Dejtonske BiH“, dodao je on.
Sutra, 21. decembra pozivu Tužilaštva BiH trebalo bi da se odazove predsednik DNS-a Nenad Nešić.
Predsednik PDP-a Branislav Borenović ranije je izjavio da je dobio poziv da u utorak, 21. decembra, da izjavu u svojstvu svedoka, ali da će se, zbog ranije preuzetih obaveza, odazvati u sredu 22. decembra, prenosi RTRS.
Podsećamo, Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu protiv zvaničnika iz Republike Srpske zbog navodnog napada na ustavni poredak.
Pozive da izjavu daju dobili su, za sada, samo predstavnici opozicionih partija, javlja RTRS.
Zgrada Tužilaštva BiH - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
REGION
Tužilaštvo BiH otvorilo predmet protiv nekoliko osoba iz Srpske zbog „napada na ustavni poredak“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala