- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Porošenko se sumnjiči za izdaju zemlje

© AP Photo / Efrem LukatskyPetro Porošenko
Petro Porošenko - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko se sumnjiči za izdaju države i pružanja pomoći terorističkim organizacijama u okviru slučaja oko isporuka uglja sa teritorije Donbasa koju ne kontroliše Kijev, saopštio je šef štaba njegove partije „Evropska solidarnost“ Aleksandar Turčinov.

„Ovo deluje veoma cinično s obzirom da je u poslednje dve godine Ukrajina na čelu sa Vladimirom Zelenskim i njegovom vladom u potpunosti uništila energetsku bezbednost naše zemlje“, rekao je on.

On je naveo da generalni tužilac Ukrajine Irina Vendiktova nije lično potpisala da se on sumnjiči za izdaju države, već je umesto nje potpisao njen zamenik. Prema rečima Turčinova, to je još jedan „šou vlasti“ i slučaj protiv Porošenka je deo političke borbe sa oponentima koja će se pretvoriti u farsu.
Ranije je objavljeno da je bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko napustio zemlju nakon pokušaja službenika Državnog istražnog biroa da mu uruče poziv za saslušanje. Istražni organi su 17. decembra pokušali da pozovu političara na saslušanje zbog optužbe da se bavio isporukama uglja iz delova Donbasa koji nisu pod kontrolom Kijeva.
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko na zasedanju partije Evropska solidarnost u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SVET
Porošenko ignorisao poziv za saslušanje i psujući napustio Ukrajinu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala