- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Porošenko ignorisao poziv za saslušanje i psujući napustio Ukrajinu /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko na zasedanju partije Evropska solidarnost u Kijevu
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko na zasedanju partije Evropska solidarnost u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko napustio je zemlju nakon pokušaja službenika Državnog istražnog biroa da mu uruče poziv za saslušanje.
Istražni organi su tokom jučerašnjeg dana pokušali da pozovu političara na saslušanje zbog optužbe da se bavio isporukama uglja iz delova Donbasa koji nisu pod kontrolom Kijeva.
„Petro Porošenko je otputovao na ranije planiranu diplomatsku turneju u Tursku i Poljsku. U Poljskoj će 20-21. decembra učestvovati na međunarodnoj konferenciji na temu „Rusija-Ukrajina-NATO: Eskalacija napetosti na Istoku“, navodi se u saopštenju pres službe partije „Evropska solidarnost“ na čijem je čelu bivši predsednik Ukrajine.
Njegovi partijski sledbenici su dodali da će Porošenko u Turskoj imati sastanak sa Konstantinopoljskim patrijarhom Vartolomejom.
Prema podacima lista „Strana.ua“, bivši ukrajinski lider je odleteo iz Kijeva u Istambul tokom večeri 17. decembra.
Novinari, pozivajući se na istražne organe, tvrde da je Porošenko kupio kartu sat i po vremena pre leta, odnosno, 15 minuta nakon što je saznao da će mu biti uručen poziv za saslušanje.
Državni istražni biro je objavio video u kome se može čuti da bivši predsednik Ukrajine psuje i da je veoma nezadovoljan jer pokušavaju da mu uruče poziv.
Kasnije je poslanik Vrhovne rade iz partije „Opoziciona platforma – za život“ Renat Kuzmin pretpostavio da postoji mogućnost da će Porošenko pobeći u Moskvu.
Direktor Službe bezbednosti Ukrajine Ivan Bakanov je ranije izjavio, da je inicirana provera umešanosti Petra Porošenka i bivše direktorke Nacionalne banke Valerije Gontareve u kupovinu uglja u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala